Suverénní Plíšková! Davisové dovolila jen dva gemy

Karolína Plíšková ve druhém kole turnaje v Římě předvedla jednoznačně nejlepší letošní výkon na antuce. Ve svém prvním zápase v Itálii vyřídila Lauren Davisovou dvakrát 6:1 a na římské antuce vyhrála vůbec první zápas v kariéře. V osmifinále narazí buď na krajanku Strýcovou, nebo Bacsinszkou.

Tohle je ta stará známá Karolína z letošní sezony. Česká jednička v dnešním souboji prakticky nechybovala, naopak zápas svými parádními vítěznými údery po celou dobu režírovala.

„Musím přiznat, že mě až překvapilo, jak dobře jsem dnešní zápas odehrála. Na antuce se mi tolik nedaří, ale dnes to vyšlo parádně,“ hlásala po zápase spokojená Plíšková.

Po nezdarech na turnajích v Praze a Madridu si tak Karolína spravila náladu. Přitom Davisová má za sebou na antuce velmi dobré výsledky, v Rabatu byla ve čtvrtfinále, v Madridu padla ve druhém kole s rozjetou Mladenovičovou a v Římě si v prvním dějství poradila s výbornou antukářkou Suárezovou.

„Antuka je jejím oblíbeným povrchem, ale já šla do zápasu sebevědomě a s jasným herním plánem – hrát agresivně.“ - Karolína Plíšková

A tenhle taktický plán splnila do puntíku, Davisová neměla žádnou šanci. Američanka chybovala a nenašla způsob, jak zápas světové trojce zkomplikovat. Pro Plíškovou je tahle výhra důležitá hned z několika úhlů pohledu. Poprvé dokázala (až na třetí pokus) porazit Davisovou a navíc slaví premiérové vítězství na římské antuce. Loni i předloni neuhrála v prvním kole tohoto turnaje ani set.

„Jsem šťastná, smůla je snad definitivně prolomená. Řím je nádherné město, konečně na něj budu mít lepší vzpomínky i díky tenisu a ne jen úchvatným památkám.“ - Karolína Plíšková

Napište mi zprávu

Všechna pole jsou povinná!

Hlavní partneři

Další partneři