Karolína v Paříži vyrovnala své maximum

Karolína Plíšková na úvod French Open porazila ve dvou setech Čínaňku Saisai Zhen a postupem do druhého kola vyrovnala své maximum na Roland Garros. O jeho vylepšení si zahraje s Ruskou Alexandrovovou , která vyřadila Kateřinu Siniakovou.

Plíšková letošní přípravu na Roland Garros na antuce zakončila s bilancí 4 výher a 4 porážek. V Paříži má další možnost získat premiérový grandslamový titul i post světové jedničky. Oboje je ale hodně daleko, Karolína úspěšně zvládla teprve první krok.

V prvním setu měla Plíšková namále. Za stvau 4:5 podávala soupeřka a byla dva míčky od zisku pvodní sady. Česká tenistka ale svou protivnici k setbolu nepustila, síkala pět gemů v řadě a pak už dominovala. Postup slavila po 80 minutách.

„Na začátku jsem byla trochu nervózní, tak už to na grandslamech bývá. Jsem ráda za postup a věřím, že v dalším zápase budu hrát líp,“ komentovala Plíšková, která hraje na grandslamu poprvé jako nasazená dvojka, přičemž jednička Kerberová už je ze hry venku.

Karolína si na pařížské antuce připsala teprve třetí výhru v kariéře a o premiérový postup do 3. kola si zahraje s jednadvacetiletou Ruskou Jekatrinou Alexandrovovou, která žije a trénuje v Praze.

Napište mi zprávu

Všechna pole jsou povinná!

Hlavní partneři

Další partneři