Plíšková zůstala v Paříži před branami finále

Karolínu Plíškovou dělil od postupu do finále French open a postu světové jedničky jen jeden jediný set. Česká jednička nakonec na pařížské antuce v nejkrásnějším zápase turnaje podlehla Simoně Halepové, která si o svůj první grandslamový titul zahraje s Lotyškou Jelenou Ostapenkovou.

Ještě loni v létě bylo maximem Plíškové na grandslamech třetí kolo. Pak ale hrála finále  US Open, v Melbourne byla ve čtvrtfinále a na nejméně oblíbeném povrchu v Paříži v semifinále. V tom neuspěla proti Simoně Halepové, které podlehla 4:6, 6:3, 3:6.

Halepová oplývala brilantním pohybem, vrátila nemožné a prakticky nekazila. Karolína svou soupeřku neustále tlačila, sázela jeden vítězný úder za druhým, ale samořejmě přicházely i chyby. První set rohodl jediný brejk, který získala Rumunka a úvodní sadu získala v poměru 6:4.

Ve druhém setu Plíšková výborně servírovala, nepouštěla si Halepovou k tělu a trpělivě čekala na šanci. Ta přišla v šesté hře, kdy poprvé v zápase prorazila podání své soupeřky a ujala se vedení 4:2, při vlastním servisu už byla neomylná a po hodině a 20 minutách srovnala skóre.

V rozhodující sadě se hrál skvělý tenis, Karolína hrála rychle a agresivně, Halepová se statečně bránila. Plíšková ztratila servis ve čtvrtém gemu a přestože příležitosti ještě byly, prolomit podání soupeřky se už nepodařilo. Karolína Plíšková si tak na posun na první místo ve světovém žebříčku musí ještě počkat, ale na svém nejméně oblíbeném povrchu zaknihovala naprosto famózní výsledek!

„Vydala jsem se ze všech sil, cítím se opravdu vyčerpaná. Simona byla dnes nad moje síly. Asi až s odstupem objektivně zhodnotím, jakého výsledku jsem tady dosáhla. Vždyť před letošním ročníkem bylo mým maximem tady v Paříži druhé kolo,“ zhodnotila svou spanilou jízdu Karolína Plíšková.

Napište mi zprávu

Všechna pole jsou povinná!

Hlavní partneři

Další partneři