Karolína Plíšková hrála tenis pro dobrou věc

Aktuální světová trojka Karolína Plíšková založila svůj Nadační fond a uspořádala první akci – Tenisový den v Praze na Cibulce. Na turnaji ve čtyřhře se sešla celá řada osobností ze světa sportu i kultury, bohatý program byl připravený i pro děti. Plíšková prostřednictvím své nadace věnovala 200 tisíc korun na dětské onkologické centrum v Motole.

Fotbalisté Patrik Berger, Vladimír Šmicer, Ivan Hašek, Ladislav Vízek, tenista Lukáš Dlouhý, fedcupový kapitán Petr Pála nebo olympijská vítězka v běhu na lyžích Kateřina Neumannová. Účast na Tenisovém dni Karolíny Plíškové byla opravdu skvělá. Této akci navíc přálo i počasí, oblaha byla bez mráčku a panovala skvělá atmosféra. „Všichni jsme si to užili, sešla se tu skvělá parta. Byla to zábava,“ radovala se Karolína Plíšková.

Ta se zúčastnila i několika exibičních zápasů, po boku spoluorganizátora a partnera Michala Hrdličky možná trochu překvapivě prohrála se zkušeným párem Vízek-Hašek 2:6. „Musím přiznat, že mě tyto fotbalové legendy překvapily. Je vidět, že debla hrají pravidelně. Možná jsem měla víc přitlačit, takhle to na ně nestačilo,“ smála se po porážce Plíšková.

Hlavní část deblového turnaje nakonec ovládl Petr Pála, jehož parťákem byl majitel letecké společnosti Roman Vik. O výsledek ale tentokrát nešlo. Teniosový den Nadačního fondu Karolíny Plíškové si užily hlavně děti. Dorazilo jich více než sto a byl pro ně připraven bohatý doprovodný program – skákací hrad, malování na obličej, tenisoví trenéři, trampolíny a spousta dalšího vyžití.

Vyvrcholení celého dne se zúčastnil i MuDr. Jan Starý, přednosta dětského onkologického centra v Motole, který přímo z rukou Karolíny Plíškové převzal šek v hodnotě 200 tisíc korun. Tahle částka by měla pomoci především v oblasti výzkumu a diagnostiky. „Myšlenku o založení Nadačního fondu jsem měla v hlavě už dlouho a jsem ráda, že se jí podařilo zrealizovat. Díky tenisu vydělávám slušné peníze a přijde mi správné alespoň takhle pomoci tam, kde je to potřeba. Charitativních akcí chystáme víc,“ uzavřela Karolína Plíšková.

Česká tenisová jednička má za sebou úspěšnou jízdu na French Open a chystá se na travnatou část sezony. Přípravu komplikuje bolavý loket, kvůli kterému se odhlásila z turnaje v Birminghamu. „Loket mě zlobí už pár týdnů, potřebuje si pořádně odpočinout. Vrcholem je samozřejmě Wimbledon, na který se musím co nejlépe připravit. Ráda bych i na tomto grandslamu překonala své dosavadní maximum, kterým je třetí kolo,“ nechala se slyšet Karolína Plíšková.

Napište mi zprávu

Všechna pole jsou povinná!

Hlavní partneři

Další partneři