Karolína Plíšková je první českou světovou jedničkou

Karolína Plíšková se dostala na trůn světového tenisu! Sen se splnil během Wimbledonu na londýnské trávě a Plíšková se stala jako první česká tenistka v historii světovou jedničkou. K životnímu úspěchu ji pomohla porážka rumunské rivalky Simony Halepové ve čtvrtfinále.

Místo světové jedničky se uvolnilo už včera, kdy vypadla Němka Kerberová. Halepová k usednutí na trůn potřebobala postoupit do semifinále, ale padla dnes v třísetovém dramatu s domácí tenistkou Kontaovou. V pondělí se tak oficiálně stane světovou jedničkou Karolína Plíšková a dokáže to, o co wimbledonské šampionky Kvitová nebo Novotná usilovaly marně. Na žebříčku WTA byly nejlépe druhé.

„Ideální je podpořit to zároveň nějakým skvělým výsledkem přímo na kurtu, ale stát se světovou jedničkou je ukazatelem dlouhodobé výkonnosti, ne jen jednoho povedeného turnaje,“ ohlíží se za vyřazením ve druhém kole Wimbledonu Karolína. „Jsem nesmírně šťastná, splnil se mi sen. Vzpomínám na své první tenisové krůčky, tohle je meta, na kterou chce dosáhnout každý, kdo tenhle sport miluje,“ raduje se pětadvacetiletá Plíšková.

Karolína prožívá životní sezonu, letos vyhrála už tři turnaje, na grandslamu v Paříži byla v semifinále, stejně jako na turnajích kategorie Mandatory v Indian Wells a Miami. „Letos se mi opravdu daří, až na pár výjimek. Být světovou jedničkou je pro mě obrovská zodpovědnost. Cítím velké odhodlání, budu dál tvrdě trénovat a chci ukázat, že si tenhle status právem zasloužím,“ tvrdí Plíšková.

Karolína se momentálně v Monaku začíná připravovat na turnaje v Americe, po pár dnech volna už začíná lehce trénovat. A těsně po tréninku se vlastně dozvěděla o téhle skvělé novince. „Byla jsem si s přítelem zahrát tenis a když jsme dohráli, sledovali jsme posledních pár míčků zápasu Halepové na telefonu,“ popisuje šťastné okamžiky Karolína Plíšková.

Napište mi zprávu

Všechna pole jsou povinná!

Hlavní partneři

Další partneři