Plíšková zvládla svůj první zápas v roli světové jedničky

Karolína Plíšková dnes bez problémů zvládla svůj první zápas v pozici světové jedničky. Rusku Pavljučenkovovou porazila i v pátém vzájemném zápase bez ztráty setu. V kanadském Torontu zvítězila 6:3, 6:3.

Pro Plíškovou to byl první zápas od porážky ve druhém kole Wimbledonu, po kterém usedla na tenisový trůn. Plíškové sice nefungoval servis, v utkání přišla o své podání celkem čtyřikrát, ale i tak měla zápas od začátku do konce pod kontrolou. Karolína neustále vedla minimálně o jeden gem, využila hned sedm z devíti brejkbolů.

„Před zápasem jsem byla trochu nervózní, ale pak to ze mě spadlo. Na konci už to bylo úplně v pohodě,“ řekla Plíšková, která si v Torontu připsala první singlovou výhru a obhájila tak body za loňské osmifinále z Montrealu. Česká tenistka také po boku domácí Eugenie Bouchardové nastupuje v deblu, do druhého kola postoupily už včera.

O první čtvrtfinále na Rogers Cupu si Plíšková zahraje s talentovanou Naomi Osakaovou, která ještě nikdy neporazila hráčku z elitní desítky (0:8). Devatenáctiletá Japonka dnes porazila Lotyšku Anastasju Sevastovovou.

Napište mi zprávu

Všechna pole jsou povinná!

Hlavní partneři

Další partneři