Karolíně soupeřka zápas vzdala, v Torontu je ve čtvrtfinále

Karolína Plíšková zvládla i svůj druhý zápas v Torontu. S Naomi Osakaovou ani jednou nepřišla o své podání, přesto druhou sadu ztratila v tiebreaku. Po úvodním gemu rozhodujícího setu Japonka zápas vzdala.

Plíšková v Torontu startuje poprvé jako světová jednička a tuhle roli zatím zvládá. Včera si navzdory čtyřem prohraným servisům poradila s Ruskou Pavljučenkovovou bez ztráty setu, dnes naopak i přes udržení všech podání musela v prvním vzájemném duelu s o šest let mladší Japonkou do třetí sady.

V prvním setu Karolína využila dva z pěti brejkbolů a sama žádnému nečelila. Ve druhém setu už to bylo o poznání vyrovnanější a rozhodovala zkrácená hra, ve které byla devatenáctiletá Osakaová úspěšnější. „Ve druhém setu se Naomi hodně zlepšila, přidala na razanci a bylo to o poznání těžší,“ přiznala Karolína Plíšková.

Hned po první hře rozhodujícího setu, kdy Plíšková prolomila servis své soupeřky, si Japonka vyžádala pauzu na ošetření a kvůli zranění břišních svalů utkání skrečovala. Plíšková si tak na Rogers Cupu poprvé zahraje čvrtfinále, ve kterém narazí na  na Caroline Wozniackou, se kterou má ve vzájemné bilanci porohrává 2:4. Naposledi ji ale porazila, před několika týdny ve finále turnaje v Eastbourne.

Napište mi zprávu

Všechna pole jsou povinná!

Hlavní partneři

Další partneři