Plíšková vydřela postup do třetího kola

Karolína Plíšková se na postup do třetího kola pořádně nadřela. Světová jednička musela s Nicole Gibbsovou smazat ztrátu prvního setu, ale obrat se dokonale povedl. Proti Američance zvítězila potřetí v řadě a ve třetím kole vyzve vítězku asijského derby mezi Risou Ozakiovou a Shuai Zhang.

Byly to nervy a stálo to spoustu sil. Karolína se během zápasu dostala do problémů, ale vládkyně tenisového žebříčku po třísetovém dramatu vyřadila až 127. hráčku Nicole Gibbsovou po setech 2:6, 6:3 a 6:4.

Před dvěma lety nadělila Plíšková americké soupeřce dva kanáry, ale nyní v centru veškeré pozornosti hraje pod velkým tlakem. „Naštěstí mě od druhého setu drželo podání, pomohla jsem si několika esy. Někdy potřebujete kvalitně servírovat víc než jindy a to byl tenhle případ. Odzadu to nebylo ono, ale zlepším se,“ řekla Plíšková po utkání, ve kterém své soupeřce uštědřila jedenáct es.

Tím znovu vydatně přispěla prostřednictvím svého Nadačního fondu na dětské oddělení kliniky hematologie a onkologie v nemocnici Motol, kam za každé eso Plíškové na US Open putuje 200 eur. V prvním kole se prezentovala osmi nechytatelnými podáními, teď tenhle příspěvek ještě o tři skvělé servisy vylepšila.

Napište mi zprávu

Všechna pole jsou povinná!

Hlavní partneři

Další partneři