Plíšková vydřela postup přes Kanepiovou, nasázela 15 es

Karolína Plíšková dál drží šance na obhajobu titulu na tenisovém turnaji v Brisbane. Ve čtvrtfinále zdolala kvalifikantku Kanepiovou z Estonska po výsledku 3:6, 7:5, 6:2 a zítra se střetne s Ukrajinkou Elinou Svitolinovou, což bude zároveň přímý souboj o čtvrté místo na světovém žebříčku.

Turnajová dvojka Plíšková potřebovala na výhru s Kanepiovou dvě hodiny a jedenáct minut. „Byl to strašně těžký zápas. Ona hrála dva sety fantasticky. Hodně riskovala, byla nebývale agresivní a nedávala mi na nic čas. Byla jsem ale trpělivá a jsem ráda, že jsem to zvládla,“ řekla po utkání spokojená Plíšková.

„Klíčový byl druhý set, který jsem ve svůj prospěch vyloženě vybojovala. V tom třetím už jsem byla lepší,“ zhodnotila náročný zápas nejlepší česká tenistka, která si k vítězství pomohla i patnácti esy.

V boji o finále svěřenkyně Tomáše Krupy narazí na světovou šestku Svitolinovou. S Ukrajinkou má bilanci 5:1 a loni ji porazila ve stejné fázi turnaje v Brisbane, ale pak s ní prohrála na antuce v Římě. „Bude to další těžký zápas, ale zase úplně jiný než s Kanepiovou. Musím být připravená,“ uvedla pětadvacetiletá ranařka.

Statistiky KP:
15 es
6 dvojchyb
24 vítězných míčů
22 nevynucených chyb

Napište mi zprávu

Všechna pole jsou povinná!

Hlavní partneři

Další partneři