Plíšková otočila zápas se Strýcovou, v Melbourne ji čeká souboj s Halepovou

Karolína Plíšková je stejně jako loni ve čtvrtfinále Australian Open. Dvakrát za sebou v Melbourne porazila Češku, naposledy v nočním „nerváku“ Barboru Strýcovou 6:7, 6:3 a 6:2. V australské metropoli ji teď čeká světová jednička Simona Halepová.

Byla to bitva jako hrom. V prvním setu se Plíšková a Strýcová rvaly o každý míček. Celý zápas skončil po půl druhé ráno, v ochozech Rod Laver Areny zůstali už jen ti nejvěrnější tenisoví příznivci. „Čekání mi celkem uteklo, počítala jsem, že kluci budou hrát minimálně tři hodiny,“ řekla Plíšková k duelu mezi Djokovičem a Chungem, který jejímu souboji se Strýcovou předcházel.

První set byl hodně vyrovnaný, ve zkrácené hře se radovala Strýcová. Ve druhé sadě šla královna es do vedení 4:1, Strýcová snížila na 4:3 a dokonce měla brejkbol na srovnání skóre, ale favorizovaná Plíšková prokázala psychickou odolnost a šlo se na rozhodující set. „Po prvním setu jsem věděla, že se musím zlepšit a hrát důrazněji, což se mi podařilo. Soustředila jsem se na svůj servis a získané brejky mi pomohly,“ zhodnotila Plíšková.

V rozhodujícím setu byla česká jednička dominantní na svém servisu a naopak při podání soupeřky se neustále dostávala k šancím. Ty také zužitkovala a poměrně jednoznačnou sadu získala ve svůj prospěch v poměru 6:2. „Jsem ráda, že jsem to zvládla, teď už to pro mě bude po psychické stránce daleko jednodušší,“ řekla po utkání Plíšková, která si ve třetím kole poradila s jinou krajankou, Lucií Šafářovou.

Plíškovou teď čeká souboj se světovou jedničkou Simonou Halepovou, se kterou se střetla naposledy na loňském Roland Garros, kde Rumunka uspěla ve třech setech.

Napište mi zprávu

Všechna pole jsou povinná!

Hlavní partneři

Další partneři