Karolína na úvod Australian Open nezaváhala

Karolína Plíšková v Melbourne doslova prolétla do druhého kola. V prvním kole úvodního grandslamu přejela Španělku Saru Sorribesovou 6:2, 6:0 a hladce proklouzla do další fáze. Karolína potvrdila vynikající formu z úvodu sezony a v dalším kole narazí na kvalifikantku Annu Blinkovovou.

Plíšková má na začátku roku fromu jako hrom. Hned na prvním turnaji v Brisbane triumfovala se ztrátou jediného setu a svou dominanci potvrdila i na úvod grandslamu v Melbourne. Karolína sice sice pomalejší začátek, pak se ale dostala do rytmu a španělská soupeřka přestala stíhat.

Karolína na kurtu strávila hodinu, ve druhém setu Sorribesové dokonce nadělila kanára a v Rod Laver Areně slavila zasloužený postup. „Byla jsem trochu nervózní, protože první kola jsou vždy těžká. Teď se cítím mnohem lépe a věřím, že v příštím zápase podám ještě lepší výkon. V Melbourne jsem týden před začátkem turnaje trénovala. Na kurtu se cítím dobře a titul v Brisbane mi dodal sebevědomí,“ řekla Plíšková, která si k postupu do druhého kola pomohla i pěti esy.

Plíšková v další fázi narazí na houževnatou Rusku Blinkovovou, která prošla kvalifikací a v prvním kole překvapivě porazila favorizovanou Monicu Niculescuovou.  S Blinkovovou se Karolína utká poprvé v kariéře a znovu bude chtít potvrdit roli papírové favoritky a v Melbourne vyrovnat své dosavadní maximum, tedy postup do třetího kola.

Napište mi zprávu

Všechna pole jsou povinná!

Hlavní partneři

Další partneři