Tenistky testují povrch v Ostravě, blíží se Fed Cup

Karolína Plíšková bude znovu oporou českého fedcupového týmu. České tenistky na úvod letošního rčoníku čeká těžký soupeř, v Ostravě se utkají se Španělkami. Výběr kapitána Petra Pály doplňují ještě Barbora Strýcová, Lucie Šafářová a premiérově také Kateřina Siniaková.

Karolína si kurt v Ostravar areně poprvé vyzkoušela v pondělí, utkání Fed Cupu se Španělkami je na porgramu o víkendu. A pochvalovala is ho. Dvorec v Ostravě je o něco pomalejší, než byl na Australian Open. „Je to na základě požadavků od holek. Ty si přály, aby byl středně rychlý,“ prohlásil kapitán Pála.

Do ostravské haly se tenistky vracejí po téměř dvou letech a i letos by rády slavnou týmovou soutěž opanovaly. Češky totiž tuhle soutěž ovládly pěkrát za posledních šest let a při posledních dvou triumfech u toho v roli klíčové hrdinky byla právě Karolína Plíšková. Ta je i tentokrát dobře naladěná. „Všechno běží, tak jak má. Nálada v týmu je velmi dobrá, tahle parta je už dlouho pohromadě. Snad se nám bude znovu dařit,“ přeje si aktuální světová trojka.

Španělské tenistky povede do boje světová sedmička Garbiňe Muguruzaová, naopak absentuje Carla Suarézová, která laboruje s ramenem. V sestavě kapitánky Conchity Martínezové jsou ještě Lara Arruabarrenová (69. v žebříčku WTA), Sara Sorribesvoá (106.) a deblistka María José Martínezová (33. ve čtyřhře). Přímý přenos Fed Cupu můžete sledovat 11. a 12. února na ČT Sport.

Karolína tak pokračuje ve svém nabitém programu. Po velkém úspěchu v Austrálii, kde vyhrála turnaj v Brisbane a dostala se do čtvrtfinále v Melbourne, soustředí svou pozornost na reprezentování České republiky. Hned po Fed Cupu míří do Kataru, kde ji čeká turnaj v Dauhá.

Napište mi zprávu

Všechna pole jsou povinná!

Hlavní partneři

Další partneři