Karolína dvěma body zařídila postup ve Fed Cupu

Karolína Plíšková si vynikající formu z úvodu sezony přenesla i do Fed Cupu. Týmová soutěž se po roce a čtvrt vrátila do Česka a vyprodaná Ostravar arena měla důvod k radosti. Především zásluhou české jedničky Plíškové, která v singlech zařídila dva body, výběr kapitána Pály postoupil přes Španělsko do semifinále. 

České tenistky ze svého lesku neztratily nic. Na dvě vítězství Plíškové dnes navázala i Barbora Strýcová a závěrečná čtyřhra už nic nerozhodovala. Lucie Šafářová a Kateřina Siniaková v ní prohrály s párem Sánchezová, Sorribesová ve třech setech, celkem Češky triumfovaly v poměru 3:2.

Karolína dnes doslova smetla z kurtu světovou sedmičku Garbiňe Muguruzaovou, se kterou se zdržela jen hodinu a po famózním výkonu ji vyprovodila po setech 6:2, 6:2. Diváci v Ostravě byli u vytržení a halou obíhala mexická vlna. „To jsem na tenise ještě nezažila,“ žasla po svém působivém vítězství Plíšková.

Karolína hrála skvěle a potvrdila, že Muguruzaová je její vyloženě oblíbenou soupeřkou, vždyť jí porazila už popáté v řadě! Hrála agresivně, ale zároveň přesně. „Věřila jsem si na ni, o hodně líp jsem returnovala, skoro po celý zápas mi fungoval servis. Jsem s výkonem spokojená,“ jásala hned po zápase Karolína Plíšková.

Když Strýcová ve svém druhém zápase porazila Arruabarrenaovou, bylo jasné, že české tenistky podeváté v řadě postoupí do semifinále. Ve Fed Cupu dokonce útočí na čtvrtý triumf v řadě! Na žádné oslavy ale nebyl čas, Karolína jen pár hodin po zápase zmizela z Česka, kolotoč turnajů je v plném proudu. Nejbližší zastávkou je katarské Dauhá.

Napište mi zprávu

Všechna pole jsou povinná!

Hlavní partneři

Další partneři