Karolína získala v Dauhá osmý titul

Karolína Plíšková je v roce 2017 k nezastavení! Po titulu v Brisbane a čtvrtfinále na Australian Open nenašla přemožitelku na prestižním turnaji v katarském Dauhá. Nad její síly byla bývalá světová jednička Caroline Wozniacká. Plíšková tak vylepšila svou letošní bilanci na 15 výher a jedinou porážku, po výsledku 6:3, 6:4 získala už osmý titul v kariéře!

Karolína vlétla do zápasu jako uragán, rychle sebrala soupeřce dva servisy a vypracovala si luxusní náskok 4:0: Pak se hra v úvodní sadě přeci jen vyrovnala, Wozniacká snížila na 4:3, pak ale majitelka nejdelších nohou na okruhu zase přitlačila a první set vyhrála v poměru 6:3.

Ve druhé sadě si obě soupeřky držely své servisy bez výraznějších potíží. To platilo až do stavu 5:4, kdy šla na podání Dánka Wozniacká. Plíšková si vypracovala náskok 40:15 a hned první mečbol proměnila a dál se komfortně usazuje mezi nejúžší tenisovou elitou.

Titul v Kataru je pro Karolínu obzvlášť cenný, vždyť tady vesměs narážela na neoblíbené soupeřky, se nimiž měla negativní bilanci. S Garciaovou 1:2, s Cibulkovou 0:3 a s Wozniackou rovněž 0:3. Nepřízni osudu se ale dokázala vzepřít a popřela veškeré statistické zákonitosti.

Karolína Plíšková se agresivní hrou a famózním tenisem prostřílela do svého 18. finále a ukořistila 8. titul. V příštím týdnu ji čeká podnik WTA Premier 5 v Dubaji.

 

Napište mi zprávu

Všechna pole jsou povinná!

Hlavní partneři

Další partneři