Turnaj v Indian Wells odstartoval, Karolínu čeká Puigová

Dnes v noci Karolína Plíšková vstupuje do svého oblíbeného turnaje v Indian Wells. Loni tady doputovala až do semifinále, kde po napínavé bitvě podlehla v třísetové bitvě Azarenkové. Teď by ráda na svůj loňský úspěch navázala.

Karolína na turnaji ve slunné Kalifornii odehrála jeden zápas ve čtyřhře po boku Caroline Garciové, aby se po delší zápasové pauze dostala do rytmu. V Indian Wells plní roli nasazené dvojky. „Cítím se výborně, mám za sebou velmi dobrý tréninkový blok, který trval skoro 14 dní,“ hlásí připravená Plíšková, která si tréninkové jednotky jen pochvaluje. „Trénovali jsme každý den několikafázově, zapracovala jsem na kondici i úderech. Věřím, že jsem připravená,“ říká Karolína.

Poslední singlový zápas odehrála 21. února v Dubaji, kde po triumfu z předchozího turnaje v Dauhá přišlo vystřízlivění v podobě prohry s Mladenovičovou. Na BNP Paribas Open v Indian Wells ji v prvním utkání čeká olympijská vítězka z Ria Monica Puigová. „Je to velmi dobrá hráčka, má za sebou několik skvělých výsledků. Ale já si věřím, porazit už jsem ji dokázala,“ připomněla Plíšková pozitivní vzájemnou bilance, která pro Karolínu hovoří v poměru 3:0.

Karolína Plíšková naposledy na Puigovou narazila loni v Nottinghamu, na travnatém povrchu ji v semifinále porazila dvakrát 6:2 a celý turnaj nakonec opanovala. Karolína v Kalifornii touží zopakovat svou spanilou jízdu z minulého roku, kdy tu předváděla báječný tenis a z cesty odklidila třeba Ivanovičovou, Kontaovou nebo Kasatkinovou. „Loni jsem tu měla opravdu dobrou formu, mám na to krásné vzpomínky. Tenhle turnaj řadím mezi své nejoblíbenější, tak snad se tu zdržím co nejdéle,“ uzavřela Karolína, která před začátkem turnaje nafotila kampaň pro aktuální kolekci Fila Tennis.

Karolína Plíšková hraje proti Monice Puigové z Portorika v sobotu ve 4:00 SEČ.

Napište mi zprávu

Všechna pole jsou povinná!

Hlavní partneři

Další partneři