Nervydrásající semifinále nakonec ovládla Kuzněcovová

Karolína Plíšková odehrála na BNP Paribas Open v Indian Wells svůj nejlepšé zápas, přesto to na postup do finále nestačilo. Nad její síly byla skvěle hrající Ruska Světlana Kuzněcovová, která ve dvouhodinovém dramatu zvítězila dvakrát 7:6.

Třetí porážka v sezoně přistála na konto Karolíny po úžasném souboji, který zvedal diváky na centrálním dovrci ze sedadel. Karolína přesto svůj výkon hodnotila skromně. „Nechci říct, že jsem hrála dobře, ale uričtě nejlešpí zápas na turnaji,“ řekla po zápase poražená semifinalistka.

Dramatická bitva přinesla velký počet brejkbolů i ztracených servisů. Utkání lépe rozehrála Ruska Kuzněcovová, která sice v úvodní sadě výhodu dvou brejků ztratila, ale nakonec českou tenistku udolala v tiebreaku. Stejně tak zkušená Kuzněcovová vydřela výhru i vedruhém setu a postupila potřetí v kariéře do finále v Indian Wells.

Plíšková se po utkání rozčilovala, dokonce vztekle zahodila raketu. Tahle porážka hodně bolela. Její výkon si postup zaloužil, chybělo hodně málo. „Vždy jsem měla nějaké šance na výhru, ale v takovém zápase musíte předvést svůj nejlepší tenis, abyste uspěli. Světlana si určitě ve finále povede dobře,“ řekla Plíšková na pozápasové tiskové konferenci.

Karolína Plíšková se během tohoto roku prokousala na třetí místo světového žebříčku a vyhrála 19 z 22 zápasů. Úvodní pasáž sezony se tak dá označit za fenomenální. „Mám dva tituly, semifinále odsud a čtvrtfinále z Melbourne. Nejvýš v této sezoně zatím stavím tiutul z Brisbane,“ zhodnotila česká jednička dosavadní průběh sezony.

Karolínu teď čeká chvilka oddechu, den volna plánuje strávit u bazénu. Na tenis rozhodně myslet nebude. Pak už ji čeká přesun do Miami, kde odstartuje další prestižní turnaj.

Napište mi zprávu

Všechna pole jsou povinná!

Hlavní partneři

Další partneři