Plíšková po prohraném semifinále: Snový začátek roku

Karolína Plíšková skončila na prestižním turnaji v Miami v semifinále a vyrovanal tak svůj výsledek z předchozího turnaje v Indian Wells. V této fázi soutěže nestačila na houževnatou Carolinu Wozniackou, které podlehla po setech 7:5, 1:6, 1:6. Z amerického turné se přesto vrací hodně spokojená.

Takový začátek roku Karolína nepamatuje. Na konci března se pyšní úchvatnou bilancí 23 výher a 4 porážek. „Možná mi to ani úplně nedochází, ale je to opravdu úžasná bilance,“ raduje se Karolína. Plíšková už letos vyhrála turnaje v Brisbane a Dauhá, na Australian Open prošla do čtvrtfinále a teď přidala dva semifinálové zápisy na prestižních podnicích v Americe.

V Kalifornii v Indian Wells je před branami finále zastavila Ruska Kuzněcovová, v Miami stopku vystavila Caroline Wozniacká, která tak Plíškové oplatila porážku z finále v Kataru. První set ještě získala česká jednička, další dva ale ztratila shodně v poměru 1:6. „První set mě stál hrozně sil, pak jsem přistoupila na její hru. Nedokázala jsem být dostatečně agresivní a na výhru to prostě tentokrát nestačilo,“ zhodnotila Plíšková.

Karolína je i přes semifinálový nezdar tenistkou s nejlepší aktuální formou, v kalendářním roce 2017 není nikoho lepšího. „Je to senzační, cítím se dobře po všech stránkách. Spolupráce s trenérem Davidem Kotyzou je skvělá, stejně jako s kluky kondičáky. Na výkonech se odráží i má celková pohoda v životě,“ říká Karolína Plíšková, kterou teď čeká nezvykle dlouhá doba bez zápasového zápřahu. Nejbližším turnajem je pro ni ten v německém Stuttgartu, který startuje 24. dubna, kde Karolína zahájí antukovou sezonu.

Napište mi zprávu

Všechna pole jsou povinná!

Hlavní partneři

Další partneři