Karolína v prvním zápase na antuce porazila Vandewegheovou

Karolína Plíšková má za sebou výborný vstup do antukové sezony. Světová trojka ve Stuttgartu odstartovala dvousetovou výhrou nad Američankou Coco Vandewegheovou, která o víkendu ve Fed Cupu vyřadila omlazený český výběr. Ve čtvrtfinále se Plíšková utká s domácí finalistkou loňského ročníku Laurou Siegemnundovou.

Česká jednička Karolína Plíšková odehrála svůj první zápas od konce března, kdy v Miami podlehla v semifinále Caroline Wozniacké. Ve Stuttgartu se ukázalo, že je velmi dobře připravená i na antukové dvorce. „Přitom příprava bohužel zase neproběhla podle plánu, měla jsem problémy se zubem. Nebylo to ideální, ale věřím, že jsem přesto připravená slušně,“ říká Karolína, které v souboji s Američankou pomohl velmi dobrý první servis, podpořený 8 esy.

Se semifinalistkou Australian Open Vandewegheovou měla negativní bilanci 1:2, Američanka byla navíc na antuce rozehraná. O víkendu na Floridě v podstatě sama vyřadila český tým ze semifinále Fed Cupu a v Německu porazila Ostapenkovou. Pětadvacetiletá Češka ale roli favoritky zvládla, 23. hráčku světa porazila 7:6, 6:4. „Coco hrála hodně rychle, nebylo to vůbec jednoduché, ale je to dobrý start a důležitá výhra,“ komentovala svůj výkon Plíšková, která je ve Stuttgartu v doprovodu svého otce Radka.

Karolína dnes může postoupit už do svého letošního pátého semifinále, poprvé v kariéře narazí na Lauru Siegemundovou, která vyřadila Kuzněcovovou a potvrzuje, že antuka je její nejoblíbenější povrch. Loni na tomto trunaji došla seznačně z kvalifikace až do finále, letos se jí povedl turnaj v Charletonu. „Je to domácí hráčka, publikum bude proti mně, ale jsem na to zvyklá z Fed Cupu. Určitě mě nečeká nic snadného,“ řekla Plíšková.

 

Napište mi zprávu

Všechna pole jsou povinná!

Hlavní partneři

Další partneři