Karolína v Římě vypadla se Svitolinovou

Karolína Plíšková ve čtvrtfinále antukového turnaje v Římě prohrála s Jelinou Svitolinovou, na kterou na okruhu WTA nestačila poprvé v kariéře. Karolína tak přišla o možnost posunout se na post světové dvojky, další šanci bude mít v Paříži.

4 výhry a 4 porážky. To je bilance Karolíny Plíškové v rámci této antukové sezony před Roland Garros. V Římě si zahrála své největší antukové čtvrtfinále, ale mezi čtyři nejlepší českou jedničku nepustila Jelina Svitolinová. Ukrajinská tenistka zvítězila 6:2, 7:6 a vzájemou bilanci snížila na 2:5. Předtím uspěla ještě na Hopman Cupu.

Narozdíl od prvních dvou zápasů Plíšková především v úvodu utkání častěji chybovala, ztratila první čtyři gemy a úvodní sadu už nezachránila. „Jelina začala opravdu dobře, až mě to překvapilo. První set jsem zaslouženě prohrála,“ zhodnotila Karolína.

Ve druhé sadě se Plíšková výrazně zlapšila, za stavu 5:4 dokonce podávala na zisk setu, hru ale ztratila a musel rozhodnout tiebreak. V něm měla Karolína tři setboly, ale Svitolinová zahrála pokaždé výtečně a nakonec za hodinu a půl prměnila druhý mečbol. „Jsem zklamaná, druhý set jsem měla nadosah. Štve mě to, nechala jsem tam všechno. Potřebovala jsem i trochu štěstí, to mi dneska nepřálo,“ přiznala zklamání světová trojka.

Plíšková po turnaji v Římě ztrácí ve světovém žebříčku pouhých deset bodů na druhou Serenu Williamsovou, která je těhotná. Karolínu teď čeká několikadenní příprava v domácích podmínkách v Monaku, pak už se přesouvá do dějiště druhého grandslamu této sezony. „Výkony v Římě mi dodaly sebevědomí, pokusím se na ně navázat i v Paříži. Dokázala jsem si, že i na antuce můžu hrát nebezpečný tenis,“ uzavřela Karolína Plíšková.

Napište mi zprávu

Všechna pole jsou povinná!

Hlavní partneři

Další partneři