Perný den v Eastbourne! Plíšková vyhrála dva zápasy v jeden den

Karolína Plíšková je při své letošní premiéře na trávě už v semifinále. Loňská finalistka dnes na turnaji WTA Premier v Eastbourne nejprve zdolala 7:6, 6:4 čínskou tenistku Shuai Peng, v podvečer si pak ještě poradila se Světlanou Kuzněcovovou, kterou udolala 6:7, 6:2, 6:4.

O postup do čtvrtfinále Karolína čelila nebezpečné Shuai Peng, se kterou se doposud utkala jen jednou. Před třemi lety ji v Miami čínská soupeřka dovolila jen pět her. Dnes o šest let starší protivnici porážku oplatila. Přitom v obou setech doháněla manko ztraceného servisu. „Dokázala jsem se ale vždy zkoncentrovat a koncovku jsem zvládla lépe,“ zhodnotila utkání Karolína.

Už o necelé tři hodiny později stála Plíšková na zeleném pažitu znovu, tentokrát připravená na bitvu o semifinále. Proti ní stála papírově velmi silná sokyně Světlana Kuzněcovová, se kterou sehrála už tři nesmírně vyrovnané bitvy. Loni v Cincinnati při cestě za titulem uspěla v třísetovém dramatu, v podobně napínavé partii pro změnu prohrála na konci roku v Singapuru a letos v Indian Wells zvítězila v semifinále opět Ruska, když zvládla oba tiebreaky.

Dnes to byla zase parádní podívaná, jako už je při soubojích těchto dvou tenistek zvykem. První set zvládla lépe Kuzněcovová, která ve zkrácené hře odvrátila tři setboly a ujala se vedení. Druhá sada byla jednoznačně v režii Plíškové, která uspěla v poměru 6:2 a šlo se na rozhodující dějství. V něm Karolína tahala za kratší konec provazu až do stavu 2:4, kdy převzala iniciativu, vyhrála čtyři hry v řadě a utkání zakončila vítězným volejem na síti.

„Jsem docela unavená, ale šťastná. Dokázala jsem otočit nepříznivý vývoj zápasu, taková vítězství se vždy cení dvojnásob. Těším se na semfinále,“ řekla hned po utkání bojovnice Plíšková, která si o zopakování loňského finále zahraje s Kerberovou, nebo Kontaovou.

Napište mi zprávu

Všechna pole jsou povinná!

Hlavní partneři

Další partneři