Plíšková zničila Bradyovou a těší se na čtvrtfinále US Open

Karolína Plíšková udělala z osmifinálového souboje US Open proti domácí Američance Jennifer Bradyové jednoznačnou záležitost. Se svou soupeřkou strávila na kurtu jen 46 minut a dovolila ji jediný gem. Ve čtvrtfinále se pokusí ukončit newyorskou pouť další Američance – Coco Vandewegheové.

Přitom v předchozích zápasech tady Plíšková nepředváděla ideální hru a zejména souboj s Šuaj Žang byl nesmírně dramatický, Karolína dokonce odvracela mečbol. Proti Bradyové ale světová jednička hrála výborně a soupeřce nic nedovolila. „Dobrý bylo skoro všechno. Nestihla jsem udělat nic blbě, bylo to rychlý,“ řekla po vítězství 6:1, 6:0.

Plíšková v tomto duelu hrála s daleko větší lehkostí, než v předchozích dnech. „Prožila jsem si tři zápasy, kdy to byly nervy. Teď už to bylo hlavně o tenise. Dostala jsem se do správného nastavení, kdy si vybírám kam zahraju, zaservíruju. Užívala jsem si to,“ řekla po utkání majitelka největšího počtu es na okruhu.

Plíšková bude ve čtvrtfinále grandslamového US Open čelit razantní hře a dobrému servisu. Ve středu narazí na Američanku Coco Vandewegheovou, která v osmifinále vyřadila Lucii Šafářovou. „Žádná z hráček, na které jsem tu narazila, nehrála tak rychle,“ řekla Karolína. Poslední vzájemné utkání letos ve Stuttgartu ovládla česká tenistka.

Napište mi zprávu

Všechna pole jsou povinná!

Hlavní partneři

Další partneři