Plíšková těsně prohrála bitvu s Bartyovou, uspět chce v Pekingu

Karolína Plíšková v souboji s Ashleigh Bartyovou získala úvodní set, ale nadějně rozehraný zápas nedotáhla. Australanka uspěla v tie-breacích druhého a třetího setu, připsala si premiérové vítězství nad hráčkou Top 5 a ve Wuhanu ji čeká největší finále v kariéře. 

Potřetí v řadě končí Plíšková na turnajích ve čtvrtfinále. Stejně jako na US Open a v Tokiu dopadla také na pravé probíhající akci WTA Premier 5 v čínském Wuhanu. Proti Bartyové sice odvrátila tři mečboly, nicméně na Australanku ve třetím vzájemném duelu nestačila 6:4, 6:7, 6:7. „Zklamání je obrovské, každá takhle těsná porážka bolí. Tahle obzvlášť. Musím to vstřebat a zkusit uhrát dobrý výsledek v Pekingu,“ zhodnotila Plíšková.

Karolína se už připravuje v rámci svého asijského turné na svůj poslední turnaj v Pekingu, kde ji v prvním kole čeká Španělka Carla Suarézovou, se kterou má doposud negativní bilanci (2:3). Na China Open je jejím dosavadním maximem osmifinále z loňského roku.

„Blíží se závěr sezony, síly ubývají. Zkusím to tady ještě zmáčknout, měla bych hrát uvolněně. Sezona je zatím výborná, účast na Turnaji mistryň mám jistou. Zkusím si to v Pekingu užít a uvidíme, na co to bude stačit,“ hlásí Plíšková před svým předposledním letošním turnajem.

 

Napište mi zprávu

Všechna pole jsou povinná!

Hlavní partneři

Další partneři