Turnaj mistryň: Plíšková jde na Venus, Muguruzaovou a Ostapenkovou

Karolína Plíšková v Bílé skupině na Turnaji mistryň vyzve americkou veteránku Venus Williamsovou, španělskou vítězku Wimbledonu Garbiňe Muguruzaovou a lotyšskou šampionku z Roland Garros Jelenu Ostapenkovou.

V Červené skupině se utkají Simona Halepová z Rumunska, Ukrajinka Elina Svtolinová, Dánka Caroline Wozniacká a Caroline Garciaová z Francie. Turnaj odstartuje v neděli 22. října soubojem mezi Plíškovou a Venus Williamsovou.

Se soupeřkami ve skupině má Karolína v součtu pozitivní bilanci 9:3. Nejlépe je na tom s univerzálkou Muguruzaovou, nad kterou vede 6:2. Poslední vzájemný zápas v Cincinnati ovládla Španělky. „Všechny naše duely byly vyrovnané. Když se ji daří a je v zóně, je to s ní hodně těžké,“ prohlásila Karolína.

S vítězkou Turnaje mistryň z roku 2008 Venus Williamsovou se Plíšková utkala dvakrát a jednou vyhrála. „V obou případech to bylo hodně vyrovnané. Naposledy jsem ji porazila loni na US Ope 7:6 ve třetím setu,“ vzpomíná Plíšková.

Premiéru si v Singapuru odbude Ostapenková, která je známá svou razantní hrou. „Je to střelkyně. Její slabinou je servis, ale odzadu je hodně nebezpečná,“ říká o své další soupeřce královna es, kterou letos v Melbourne porazila také v tiebreaku třetího setu.

 

Napište mi zprávu

Všechna pole jsou povinná!

Hlavní partneři

Další partneři