Karolína Plíšková získala Zlatého kanára

Karolína Plíšková získala poprvé Zlatého kanára. V 25. ročníku ankety časopisu Tenis, kterou pořádá ve spolupráci s Českým tenisovým svazem se stala i nejlepší hráčkou roku 2017. Plíšková dominovala suverénně, získala 180 z celkových 190 hlasů.

Královna es v uplynulé sezoně na osm týdnů usedla na trůn světového tenisu, vyhrála tři turnaje a prošla do semifinále grandslamového French Open. Nejlepší tenistkou se stala podruhé za sebou, v letech 2014 a 2015 dostala cenu za žebříčkový postup. Zlatého kanára pro absolutního vítěze získala poprvé v kariéře.

„Tento rok hodnotím velmi pozitivně. Těch úspěchů bylo opravdu dost. Samozřejmě, že byly i momenty, které se nepovedly, ale pevně věřím, že se mi je podaří v příštím roce napravit,“ řekla po udílení cen Karolína Plíšková, která oslnila v černých šatech značky Dolce & Gabbana.

V příštím roce by Karolína ráda zaútočila na grandslamový titul a uspět by chtěla i v týmovém Fed Cupu, v kterém Češky po třech triumfech letos v oslabené sestavě vypadly v semifinále s pozdějšími vítězkami z USA. „Bylo by krásné znovu uspět. Základem bude vyhrát první kolo proti Švýcarkám, lehké to rozhodně nebude. Ale těším se na vyprodanou O2 arenu, publikum bude určitě skvělé,“ hlásí Plíšková.

Karolínu od zítřka čekají extraligové zápasy, které odehraje v barvách Prostějova. 21. prosince se pak přesouvá do Thajska, kde sehraje dva exhibiční duely. Novou sezonu pak odstartuje na Nový rok v australském Brisbane, kde obhajuje titul.

Napište mi zprávu

Všechna pole jsou povinná!

Hlavní partneři

Další partneři