Karolína to má v hlavě srovnané a ví co chce, říká nový kouč Krupa

Karolína Plíšková absolvovala téměř měsíční přípravný blok pod vedením svého nového kouče Tomáše Krupy, který v minulosti dosáhl skvělých úspěchu se Štěpánkem, Berdychem či Strýcovou. Teď prahne po velkých věcech s aktuální světovou čtyřkou Plíškovou. „Věřím, že když se pracuje tvrdě, výsledky přijdou,“ říká Krupa, který má na okruhu nálepku přísného a nesmlouvavého trenéra. Mezi novináři zase muže, který prakticky neposkytuje rozhovory. Teď udělal výjimku.

Máte za sebou první měsíc přípravy, jak jste s ní spokojený?

Tenisu jsme se věnovali necelé tři týdny, dohromady s kondičním blokem je to už měsíc. Spokojený jsem velmi, nejdůležitější je, že Kája zůstala po celou dobu zdravá. Vše co jsme i s kondičními trenéry ze Slovenska naplánovali, jsme do puntíku splnili, takže jsem rád, že to takhle vyšlo.

Jak se pracuje s Karolínou?

S Kajošem jsme na začátku, ale za tu dobu co spolu pracujeme, tak nikdo v týmu neměl žádný problém. Všechno je v pohodě. Takže pracuje se dobře.

Jste považován za přísného a tvrdého kouče. Musíte i na Karolínu uplatňovat metodu bič a bič?

Nevím, kdo mi tuhle nálepku dal (smích). Trénovat se musí, bez toho to nejde a nevěřím, že nějaké výsledky přijdou bez práce. Ani tvrdá dřina ještě nic nezaručuje, ale člověk se může o něco opřít a vždy ví, že dřív nebo později ty výsledky přijdou. Aspoň já si to myslím. A Káju jsem nemusel do ničeho nutit. Je vidět, že sama ví, co chce a má to v hlavě srovnaný. V hodně věcech se shodneme.

Máte nějaké cíle pro příští sezonu?

Celý tým máme své cíle, plány a sny a jdeme společně za tím. Teď je na nás, abychom to zkusili naplnit. Ale dělit se o ně nebudu (smích).

Dosáhla už Karolína svého zenitu, nebo má ještě prostor pro zlepšení?

Myslím, že má možnost se v určitých herních situacích zlepšit. Budu se snažit ji v tom pomoct, tak jako se kondičáci (Martin Nosko a Ivan Trebatický ze Slovenska – pozn. redakce) snaží ještě víc zlepšit její fyzickou připravenost a Marián Jelínek zase tu mentální. 

Už jste si zvykl na prostředí ženského tenisu? Jak velký rozdíl je to oproti mužům?

Rozdíl je velký. Už dřív jsem si musel sám u sebe vyřešit, že je to pořád tenis. Ať už trénujete kluka, holku, nebo děti. Tenis mě baví a snažím se pomoct, ať už jdu hrát s kýmkoliv. Ale na prostředí v ženském tenisu je těžké si zvyknout. 

Napište mi zprávu

Všechna pole jsou povinná!

Hlavní partneři

Další partneři