Plíškovou na exhibici v Thajsku trápily zdravotní potíže

Karolína Plíšková má za sebou vánoční exhibici v thajském Hua Hinu. V rámci přípravy tu odehrála dva zápasy. V sobotním semifinále si poradila s Jelenou Ostapenkovou, na Štědrý den pak ve finále podlehla světové jedničce Simoně Halepové. Plíšková se musela vypořádat zejména s nemocí.

„Hned po příletu jsem se necítila dobře, napadl mě nějaký vir. Oba zápasy jsem odehrála podle plánu, ale stoprocentně jsem se rozhodně necítila. Jsem ráda, že se můj zdravotní stav lepší,“ řekla Plíšková, která má za sebou tvrdou měsíční přípravu.

Plíšková měla v Thajsku nabitý program, kromě zmiňovaných zápasů absolvovala celou řadu dalších aktivit a rozhodně se nejednalo o typické české Vánoce. „V Thajsku se Vánoce prakticky neslaví, to je křesťanský svátek a tady jsou především buddhisté. Hua Hin je ale hodně turistická destinace, takže tu přeci jen najdete vánoční výzdobu na různých místech, zejména v obchodních domech“ řekla Karolína.

„V podstatě mi během dnešního zápasu s Halepovou vůbec nepřišlo, že jsou Vánoce. Je tu hodně teplo, kolem 30 stupňů, což mi popravdě vyhovuje víc než zima u nás v Česku. Koupat jsem se ale nebyla, v moři jsem si jen namočila nohy, přišlo mi studené,“ prozradila aktuální světová čtyřka, která se v dějišti exhibice zdrží ještě jeden den, pak už ji čeká přesun do Austrálie.

Prvním turnajem nové sezony bude ten v Brisbane, kde Plíšková obhajuje titul z loňského roku. „Teď si musím pár dní odpočinout, abych byla zdravotně stoprocentně fit. V Brisbane už se ke mně připojí i trenéři, trochu potrénujeme a sezona může vypuknout,“ uzavírá Plíšková, která by v roce 2018 znovu ráda atakovala nejvyšší příčky světového žebříčku.

Napište mi zprávu

Všechna pole jsou povinná!

Hlavní partneři

Další partneři