Výhled na WTA Tour pro rok 2018: č. 4, Karolína Plíšková

Magazín Baseline na serveru tennis.com s nadcházejícím rokem 2018 nabízí přehled nejlepších deseti hráčů a hráček žebříčků ATP a WTA. Tady je pohled na sezónu světové čtyřky, Karolíny Plíškové. Češka dosáhla v roce 2017 na tenisový vrchol – dokáže v příštím roce ukořistit i první grandslamový titul?

Karolína Plíšková

Karolína Plíšková poprvé ve své kariéře dosáhla na post světové jedničky, ač tedy trochu netradičním způsobem. Podařilo se jí zvítězit na turnajích v Brisbane, Dauhá a Eastbourne, ale na grandslamový titul zatím stále čeká. Na 1. místo ženského žebříčku se posunula po svém neočekávaném vypadnutí ve druhém kole Wimbledonu.

#1 @wta 📸 Getty Images Photo Credit

Příspěvek sdílený Karolina Pliskova (@karolinapliskova),

Okamžik roku

Přestože si na sebe na pařížské antuce Plíšková nekladla žádná očekávání, probojovala se až do semifinále, což je její nejlepší výsledek na Roland Garros. Přestože jí další grandslamové finále uniklo (prozatím se do něj dostala pouze na US Open v roce 2016), je tento počin skvělým příslibem do nadcházejících sezón.

👉 into the next one 👊🇫🇷 #RG17 #StayFocused

Příspěvek sdílený Karolina Pliskova (@karolinapliskova),

Nejlepší úder roku

Pětadvacetiletá Češka dokáže zahrát vítězný úder z kteréhokoli místa na kurtu, z forehandu i backhandu. Její tvrdé a dlouhé údery k základní čáře se těžko odvracejí, ale největší zbraň se skrývá v jejím podání. Ve statistice počtu es obsadila se 452 nechytatelnými údery v 69 zápasech první místo mezi všemi tenistkami na okruhu WTA Tour.

Vyhlídky pro rok 2018

Jelikož WTA Tour stále postrádá zcela dominující tenistku, má Plíšková největší šanci (kromě roku 2017) konečně ovládnout grandslam. Již prokázala schopnost vyhrát velké turnajové tituly a zachovat klid v nejtěžších okamžicích, a tak není důvod, proč by se jí nemohlo podařit zvítězit v sedmi utkáních v řadě. Klidně by se to mohlo povést už v lednu v Melbourne. Tamější tvrdé kurty sedí její rychlé a agresivní hře.

(Zdroj: Baseline)

Napište mi zprávu

Všechna pole jsou povinná!

Hlavní partneři

Další partneři