První vítězství v roce 2018. Plíšková v Brisbane smetla Bellisovou

Karolína Plíšková zvládla úvodní zápas nové sezony na výbornou. Poprvé pod vedením nového kouče Tomáše Krupy nastoupila k ostrému zápasu a na kurtu se zdržela jen 52 minut. Američance CiCi Bellisové dovolila jen dva gemy a postoupila do čtvrtfinále.

Karolína v Brisbane obhajuje loňský titul. V australské metropoli před rokem zahájila cestu za životními úspěchy, letos by také ráda odstartovala triumfem. A začala suverénní výhrou. Osmnáctiletou americkou naději CiCi Bellisovou, která už má na kontě skalpy Kvitové, Suárezové, Ostapenkové či Radwaňské, rozdrtila dvakrát 6:1.

„Mám na tenhle kurt skvělé vzpomínky z loňska, držím tady vítěznou šňůru. Dnes jsem hrála dobře, solidně od základní čáry a celkově to byl povedený start,“ řekla po utkání pětadvacetiletá Plíšková, která po první servisu ztratila jen dva fiftýny.

Světovou čtyřku teď čeká boj o postup do semifinále s Kaiou Kanepiovou, která v Brisbane triumfovala před šesti lety. Plíšková má s dvaatřicetiletou Estonkou pozitivní bilanci, vyhrála oba dosavadní vzájemné zápasy. Kanepiová má letos skvělou formu, včetně kvalifikace vyhrála už pět zápasů a neztratila ani set.

Napište mi zprávu

Všechna pole jsou povinná!

Hlavní partneři

Další partneři