Plíšková titul v Brisbane neobhájí, v semifinále padla se Svitolinovou

Zápas jako na houpačce. Tak by se dalo označit klání, ve kterém Karolína Plíšková podlehla Jelině Svitolinové 5:7, 5:7. Česká jednička tak skončila na prvním turnaji pod vedením Tomáše Krupy v semifinále a titul v Brisbane neobhájí.

Plíšková začala dnešní semifinále skvěle a už po jedenácti minutách vedla 4:0. Jenže o dva roky mladší soupeřka se probrala, hru zpřesnila a dvěma brejky skóre srovnala. Karolína v jedenácté hře ztratila potřetí servis a po 44 minutách i úvodní set. „Dnes jsem v žádném případě nepředvedla svůj standard, nehrála jsem dobře,“ uznala po utkání Plíšková.

Ve druhé sadě se situace obrátila. Plíšková tahala za kratší konec provazu a Svitolinová šla za stavu 5:2 podávat na vítězství. Královna es z Loun se ale nevzdala, hned dvakrát prolomila servis své soupeřky a vyrovnala na 5:5. Pak ale znovu ztratila podání a Ukrajinka na třetí pokus při svém servisu utkání uzavřela.

„Dnes mi pořádně nefungovalo nic. Údery od základní čáry, servis, ani pohyb nebyl dobrý. Prostě špatný den. V závěru jsem se zvedla, ale zvrátit zápas už jsem nedokázala. Musím se z toho poučit, potrénovat. Čeká mě týdenní přípravný blok, na Australian Open se připravím co nejlépe,“ řekla Plíšková, která v utkání dala 5 es.

Statistiky KP:
5 es
3 dvojchyby
13 vítězných míčů
24 nevynucených chyb

 

Napište mi zprávu

Všechna pole jsou povinná!

Hlavní partneři

Další partneři