Plíšková zvládla druhé kolo za 44 minut

Karolína Plíšková se v rámci druhého kola Australian Open na kurtu příliš nezdržela. V tropickém horku porazila Brazilku Haddadovou Maiovou dvakrát 6:1 a stačilo ji k tomu 44 minut. Ve třetím kole narazí na krajanku Lucii Šafářovou.

Plíšková si v prvním kole poradila s Paraguaykou Veronicou Cepedeovou, proti které střídala skvělé momenty s těmi horšími. Dnes už si v Melbourne počínala naprosto suverénně. Loňská čtvrtfinalistka australského grandslamu své soupeřce z Brazílie nedovolila vůbec nic a  v celém utkání ztratila jen devět fiftýnů na servisu.

„Dnes jsem se cítila velmi dobře, o poznání lépe než v prvním kole. Podmínky nebyly optimální, bylo horko, jsem ráda, že jsem na kurtu nebyla zbytečně dlouho,“ řekla po utkání Plíšková. Během zápasu vystoupala teplota až na 39 stupňů ve stínu.

Plíšková si k vítězství pomohla i pěti esy a prezentovala se pozitivním poměrem vítězných míčů a nevynucených chyb. Karolína odvrátila dva brejkboly, sama naopak využila pět ze sedmi příležitostí a dominovala hlavně po druhém podání Haddad Maiaové. Po něm získala hned 11 ze 13 výměn.

Další soupeřkou české jedničky bude krajanka Lucie Šafářová. „Bude to těžký zápas, ale teď na něj ještě nemyslím. Dnes si užiju radost z postupu, odpočinu si, zítra potrénuju a připravím se na další kolo,“ uzavřela populární královna es.

 

 

Napište mi zprávu

Všechna pole jsou povinná!

Hlavní partneři

Další partneři