Karolína Plíšková uspěla v derby se Šafářovou

Karolína Plíšková ve třetím kole Australian Open vyhrála české derby. Česká jednička ve dvou vyrovnaných setech porazila Lucii Šafářovou a svou krajanku tak porazila už potřetí v řadě. O postup do čtvrtfinále si zahraje s vítězkou zápasu mezi Barborou Strýcovou a Bernardou Peraovou.

Plíšková si na úvodním grandslamu sezony nejprve poradila s Paraguaykou Cepedeovou, ve druhém kole pak vyprovodila Brazlku Haddadovou Maiaovou. V dnešním českém derby udolala Lucii Šafářovou po setech 7:6 (6), 7:5. „Byl to těžký zápas, proti krajankám je to vždy hodně emotivní. Známe se obě dobře, bylo to vyrovnané do posledního míče,“ zhodnotila utkání Plíšková.

Obě hráčky si v prvním setu bez problémů držely servis, Plíšková na podání ztratila jen šest fiftýnů, Šafářová deset. Rozhodnout musela zkrácená hra, ve které si Šafářová vypracovala setbol, ale Plíšková ho odvrátila vítězným forehandem, získala i další dva body a tím i první set. „Servis mi fungoval hodně dobře, připadala jsem si jako Karlovič,“ smála se po utkání česká jednička. „Její levácké podání mi dělalo problémy, Lucka neservírovala nějakou pecku, ale s returnem jsem měla problémy,“ řekla po utkání Plíšková.

Ve druhé sadě už byly k vidění brejkboly, Šafářová jeden odvrátila vítězným forhendem a potom sama svou příležitost nevyužila. Premiérový a nakonec i rozhodující brejk slavila Karolína, která se díky prolomení soupeřčina podání dostala do vedení 6:5 a v následné hře utkání i díky třem esům doservírovala.

Plíšková se může v osmifinále potkat s další krajankou, pokud Barbora Strýcová zvládne zápas proti šťastné poražené z kvalifikace Bernardě Peraové ze Spojených států.

Napište mi zprávu

Všechna pole jsou povinná!

Hlavní partneři

Další partneři