Plíškovou mrzela neúčast v Praze, teď se připravuje v Kataru

Karolína Plíšková má za sebou náročný týden. V Praze se s českým týmem pečlivě chystala na Fed Cup proti Švýcarkám, ale zradilo ji zdraví. V pátek u ní definitivně propukla viróza, Karolína měla vysoké horečky a divákům se v pražské O2 areně nepředstavila. Teď už se na další část sezony připravuje v Kataru.

Bolest v krku, celého těla, střevní potíže. U Plíškové se skloubilo víc nemocí dohromady a česká jednička nemohla do úvodního fedcupového kola zasáhnout. „Popravdě jsem to trochu obrečela. Do O2 arény se Fed Cup vrátil poprvé od finále 2015, kdy jsme porazily Rusky a mám na to krásné vzpomínky. Hrozně jsem se těšila na tu skvělou atmosféru,“ přiznala Plíšková, která do poslední chvíle věřila ve svůj start, ale tým lékařů vystavil stopku a dokonce naordinoval antibiotika.

Český tým si se Švýcarkami poradil i bez své jedničky a po výsledku 3:1 postupuje do semifinále, kde v dubnu narazí na výběr Německa. „S největší pravděpodobností se bude hrát ve Stuttgartu na antuce, týden před tamním turnajem, takže to tentokrát i do plánu skvěle zapadá,“ řekla Karolína, která už v pondělí odletěla do Kataru. „Do poslední chvíle jsem nevěděla, jestli sem poletím, či ne. Ale po konzultaci s doktory a trenéry jsem nakonec odjela. V Česku řádí chřipky, tady je lepší klima, snad se z nemoci brzy dostanu,“ nechala se slyšet aktuální světová pětka.

Právě v metropoli Dauhá loni vybojovala titul a v Kataru ji tak čeká náročná obhajoba. „Turnaj je mimořádně kvalitně obsazen, vždyť je tu hned 9 hráček z nejlepší světové desítky. Úroveň bude hodně vysoká,“ predikuje Plíšková, která do turnaje vstoupí ve středu, protože v prvním kole měla volný los.

Plíškovou na úvod čeká Alizé Cornetová z Francie, se kterou se naposledy utkala loni v lednu ve finále turnaje v Brisbane, kde česká ranařka uspěla ve dvou setech.

Napište mi zprávu

Všechna pole jsou povinná!

Hlavní partneři

Další partneři