Plíšková vyráží do Ameriky, příprava proběhla pod novým kondičním trenérem Všetíčkem

Karolína Plíšková se už přesunula do slunné Kalifornie, kde ji čekají dva důležité turnaje kategorie Mandatory. V domácích podmínkách tvrdě pracovala i pod vedením nového kondičního trenéra, kterým je zkušený Marek Všetíček. Ten v týmu Královny es nahrazuje Slováky Noska s Trebatickým.

Plíšková vycítila, že je čas se v rámci kondice a fyzické připravenosti posunout o level výš. A sáhla po osvědčeném trenérovi Marku Všetíčkovi, který dlouhá léta vedl Radka Štěpánka, trénoval i Karla Nováčka, Petra Kordu a v současnosti se podílí třeba na přípravě fotbalisty Matěje Vydry. „Je to zkušený trenér, který toho ve své branži hodně dokázal. Pevně věřím, že se v pohybu na kurtě, který je stále mou slabinou, můžu výrazně zlepšit,“ přeje si nejlepší česká tenistka a v progres věří i Všetíček. „Chci, aby se v budoucnu pohyb stal její výhodou a byl nápomocen k celkovému hernímu projevu,“ říká nový člen realizačního týmu.

Ostřílený kondiční kouč se na novou spolupráci hodně těší a bere ji jako další velkou výzvu své kariéry. „Jsem rád, že můžu být součástí sportovního příběhu Káji a patřit do jejího týmu,“ říká Všetíček, který s přípravou bývalé světové jedničky začal na začátku tohoto týdne. „Velkou roli sehrálo i to, že jejím tenisovým trenérem je Tomáš Krupa, se kterým jsem v minulosti spolupracoval a rozumím si s ním. Také s mentálním koučem Mariánem Jelínkem se známe už z dob studií, takže nejdu do neznámého prostředí,“ vypočítává výhody 53 letý Všetíček.

Plíškovou teď čekají klíčové turnaje ve Spojených státech, takzvané „Sunshine Double,“ tedy podniky kategorie Mandatory v Indian Wells a Miami. „Loni se mi ně těchto turnajích dařilo, hraje se mi tam zpravidla dobře, snad na minulé ročníky navážu i letos,“ připomněla Plíšková své loňské semifinálové účasti v Indian Wells i Miami.

 

Napište mi zprávu

Všechna pole jsou povinná!

Hlavní partneři

Další partneři