Plíškovou v Indian Wells zastavila Ósakaová

Karolína Plíšková skončila svou cestu na turnaji v Indian Wells ve čtvrtfinále a loňskou semifinálovou účast tak neobhájila. V poušti byla nad její síly rozjetá Japonka Naomi Ósakaová, která uspěla ve dvou setech 6:2, 6:3.

Plíšková v Kalifornii nejprve otáčela zápas s Rumunkou Beguovou, když v prvním setu prohrávala už 1:5, nakonec ale úvodní sadu získala v tiebreaku a ve druhém setu už jasně dominovala. „V tom zápase jsem se necítila nejlépe, do tempa jsem se dostávala pomalu. Ke konci zápasu už to ale bylo slušné,“ zhodnotila Plíšková.

Ve třetím kole narazila na Číňanku Shuai Zhang, se kterou po třísetové bitvě navýšila náskok v rámci vzájemné bilance už na 7:0. V osmifinále Plíškovou čekalo turnajové překvapení, teprve šestnáctiletá Američanku Amanda Anisimová, která vyřadila Petru Kvitovou. S ní naopak Plíšková dominovala v úvodu, první set získala za dvacet minut. Odvážně hrající Anisimová se v dalším průběhu zápasu zvedla a postup Plíšková stvrdila až ve zkrácené hře druhé sady. „Úroveň mojí hry byla lepší než v prvním zápase, dokázala jsem diktovat tempo a hrát razantně,“ řekla po utkání Karolína.

V boji o postup do semifinále se Plíšková utkala s Japonkou Ósakaovou, se kterou do té doby hrála v kariéře jen jedinkrát. Japonka loni na turnaji v Toronut vzdala na začátku třetího setu. Tentokrát byla zdravotně stoprocentně v pořádku a českou jedničku porazila 6:2, 6:3. „Naomi byla od začátku lepší, byla jsem mimo. Nesedly mi povětrnostní podmínky, dlouhé čekání na zápas. A soupeřka mě jasně přehrála,“ nechala se slyšet po utkání Plíšková, která tak na svém oblíbeném turnaji nenavázala na své dvě předchozí semifinálové účasti.

Královna es se teď přesouvá na další turnaj kategorie Mandatory do Miami. I tady si loni zahrála semifinále. „Těším se na další výzvy. Cítím, že můj tenis jde postupně nahoru. Letos sice nemám tak raketový vstup do sezony jako loni, ale postupně se zlepšuju. Doufám, že v tom budu pokračovat,“ uvedla na závěr Plíšková.

Napište mi zprávu

Všechna pole jsou povinná!

Hlavní partneři

Další partneři