Plíškovou zradil servis, v Miami podlehla grandslamové šampionce

Velmi solidní výsledky a čekání na velký výsledek. Tak by se zatím dala shrnout dosavadní část sezony z pohledu Karolíny Plíškové. Aktuálně nejvýše postavená česká tenistka doputovala v Miami podobně jako předtím v Indian Wells do čtvrtfinále. V této fázi turnaje tentokrát nestačila na Viktorii Azarenkovou, které podlehla ve dvou setech. 

Plíšková neměla v Miami úplně snadnou cestu mezi nejlepší osmičku, hned ve svém prvním vystoupení narazila na Makarovovou, se kterou měla negativní bilanci 0:3 a neuhrála s ní ani set. To se ale změnilo v Miami, Plíšková uspěla ve dvou těsných setech. V dalším kole se do cesty postavila Su-Wei Hsieh a byla to velmi napínavá bitva. Plíšková zvítězila až 7:6 ve třetí sadě.

Nejsnadnější vývoj zápasu byl na programu v souboji se Zarinou Diyasovou, kterou Plíšková pamatuje ze společného působení na pražské Štvanici. V tomto osmifinálovém duelu Karolína od začátku diktovala tempo hry, soupeřka za stavu 6:2, 2:1 pro Plíškovou utkání skrečovala.

V zápase o postup mezi nejlepší čtyřku ji na Floridě zastavila trojnásobná vítězka turnaje Běloruska Viktoria Azarenková. Šestadvacetiletá Češka prohrála 5:7 3:6, když hned sedmkrát přišla o svůj servis, který je jinak největší zbraní. „Bohužel, v tomto ohledu jsem dnes selhala. Odzadu to nebylo vůbec špatné, ale ta čísla na podání nebyla vůbec dobrá,“ zhodnotila své čtvrtfinálové vystoupení Plíšková.

V první sadě sice i díky odvrácení tří setbolů smazala manko dvou brejků a vyrovnala na 5-5, ale set stejně nezachránila. V úvodu třetího dějství se jí povedly dva rychlé rebrejky, jenže na servisu se trápila dál a po 96 minutách se s turnajem rozloučila. „Za stavu 5:5 jsem měla 40:15, tam jsem to měla urvat a mohlo to vše vypadat jinak. Bohužel se mi to nepodařilo,“ litovala česká ranařka.

Nyní na světovou šestku Plíškovou čeká krátký odpočinek a po něm příprava na antuku. V polovině dubna by neměla chybět v semifinále Fed Cupu proti Němkám, které české tenistky vyzvou ve Stuttgartu. Na stejném místě by pak v následujícím týdnu měla absolvovat první letošní turnaj na antuce.

Napište mi zprávu

Všechna pole jsou povinná!

Hlavní partneři

Další partneři