Skvělá Plíšková si ve Stuttgartu zahraje o titul

Zatímco ve čtvrtfinále proti Jeleně Ostapenkové musela Karolína zápas obracet, v sobotním souboji o postup do finále deklasovala Estonku Anett Kontaveitovou 6:4 6:2 a zahraje si v prvním letošním finále.

Plíšková do finále postoupila poprvé od loňského července, kdy vyhrála turnaj v Eastbourne. Své čekání ukončila na německé antuce ve Stuttgartu, kde může získat první titul na antuce od triumfu v Praze z roku 2015.

Plíšková v dnešním semifinále sice netrefovala tolik prvních servisů, ale přesto v této disciplíně dominovala. Za celý první set Kontaveitová uhrála pět míčků a ve druhém Karolína dokonce odservírovala všechny čtyři gemy bez ztráty bodu!

Po prvním podání se Plíšková dostala na fantastickou 96% úspěšnost získaných fiftýnů a oslavila hladký postup za 65 minut hry. Ve finále se Plíšková utká s Američankou CoCo Vandewegheovou, která ve druhém semifinále přehrála Francouzku Caroline Garcíaovou 6:4 6:2.

Hodnocení Karolíny Plíškové:

„Paradoxně jsem se v prvním setu necítila moc dobře, ale opět bylo důležité, že jsem se mohla spolehnout na svůj servis, který funguje už od Fedcupových zápasů tady ve Stuttgartu. Můj výkon v zápase měl vzestupnou tendenci a jsem ráda, že jsem vyhrála v celkem rychlém čase. Po čtvrtfinálovém zápase jsem se dostala do postele až kolem druhé ráno, teď potřebuju nabrat síly na zítřejší finále.“

Napište mi zprávu

Všechna pole jsou povinná!

Hlavní partneři

Další partneři