Bravo! Famózní Plíšková získala svůj první letošní titul

Karolína Plíšková na turnaji v německém Stuttgartu vystoupala až na samotný vrchol! Česká tenistka zvládla dramatickou bitvu s Američankou CoCo Vandewegheovou a po výhře 7:6 6:4 zaokrouhlila počet svých titulů na okruhu WTA na 10!

Plíšková si antuku ve Stuttgartu evidentně zamilovala. Minulý víkend pomohla k postupu do finále Fed Cupu a dnes tady dokázala vybojovat první titul od loňského července, kdy triumfovala na trávě v Eastbourne.

Česká tenistka nevstoupila do zápasu dobře a hned v úvodním gemu přišla o podání. Rychle ho ale získala zpátky, ale bylo jasné, že to žádná procházka růžovým sadem nebude. Plíškovou ale v klíčových chvílích držel servis, pomohla si 11 esy a první set ovládla v tiebreaku 7:2.

Ve druhé sadě dostala Karolína svou soupeřku pod tlak a vypracovala si luxusní náskok 5:2 a servírovala na vítězství v turnaji. První pokus Plíškové nevyšel, za stavu 5:4 ale královna es nezaváhala, prokousala se k prvnímu mečbolu a zvládla ho proměnit.

Pro Karolínu Plíškovou je titul ve Stuttgartu jejím desátým v kariéře a prvním po více než 9 měsících čekání. Na tradičním turnaji se stala vůbec první českou šampionkou v historii.

Hodnocení Karolíny Plíškové:

„Jsem šťastná. Byl to těžký zápas, necítila jsem se optimálně a věděla jsem, že to bude hodně náročné. CoCo je hodně sebevědomou tenistkou a její servis je velmi kvalitní. Naštěstí i mně má zbraň držela nad vodou a ve chvílích, kdy se zápas lámal, jsem uhrála důležité body. Děkuji organizátorům za vynikající turnaj, který patří k těm nejlepším na tour.“

Napište mi zprávu

Všechna pole jsou povinná!

Hlavní partneři

Další partneři