Premiérová výhra nad Halepovou! Plíšková si vyšlápla na světovou jedničku

Úžasný zápas dnes v Madridu odehrála Karolína Plíšková. Rumunku Simonu Halepovou doposud porazila jen jednou ve Fed Cupu. Na turnajích měla negativní bilanci šesti porážek v řadě. Na španělské antuce česká tenistka zdolala světovou jedničku 6:4, 6:3 a připsala si první turnajovou výhru nad neoblíbenou soupeřkou.

Světová šestka Plíšková si společně s titulem z Německa připsala už deváté vítězství v řadě. Utkání proti Halepové mělo rychlý průběh, Karolína ho zvládla za pouhých 70 minut. Plíšková sice začala pomalu, ve druhé hře ztratila servis, od té chvíle se ale nadechla k famóznímu výkonu. Za celý duel nasázela 20 vítězných míčů, Halepová přidala 26 nevynucených chyb, díky čemuž se ještě zvýraznila převaha nejlepší české tenistky.

Také díky tomu dokázala Plíšková dvojnásobnou obhájkyni madridského titulu zasypat přívalem vlastních fiftýnů, získat ve třetím gemu ztracený servis zpět a v sedmé hře se utrhnout do vlastního brejku. Po doservírovaném prvním setu pak Plíšková dominovala i druhému dějství. Halepovou nepustila už k žádnému brejkbolu a klíčový brejk vybojovala ve třetí hře a ukončila sérii 16 výher v řadě, kterou rumunská tenistka ve španělské metropoli držela.

Plíšková, jež v Madridu vypadla třikrát v řadě ve druhém kole, si tak dál výrazně vylepšuje své maximum ze španělské antuky a vyhlíží páteční semifinálový duel. V něm by se mohla utkat se světovou desítkou Petrou Kvitovou, kterou čeká čtvrtfinále ve večerních hodinách proti Darje Kasatkinové z Ruska.

Hodnocení Karolíny Plíškové:

„Byl to skvělý zápas. Věděla jsem, že musím být agresivnější než obvykle, Simona je skvělá v defenzivě a má úžasný pohyb. Tady v Madridu v posledních letech dominovala. Dnes jsem ale měla svůj den. Možná to byl z mé strany nejlepší antukový zápas v kariéře.“

Napište mi zprávu

Všechna pole jsou povinná!

Hlavní partneři

Další partneři