Plíšková po výbuchu zaplatí pokutu, stejnou částku dá na charitu

Karolína Plíšková zaplatí pokutu za svou emotivní reakci poté, co na turnaji v Římě za stavu 5:5, 40:40 ve třetím setu byla poškozena rozhodčími, když prokazatelně dobrý míč byl zahlášen jako aut. Šestimístnou částku v korunách pošle také na charitu.

Frustrovaná Plíšková situaci nezvládla a celé utkání nakonec ztratila. Bezprostředně po závěru duelu si vylila vztek na židličce umpirové sudí, kterou několika ranami raketou zničila.

Plíškové se dostalo zastání od legend bílého sportu. „Tohle rozhodnutí rozhodčí je jedno z nejhorších za poslední dobu. To není správné. Bude pokutována Karolína, nikoliv umpirová rozhodčí,“ napsala na svém twitterovém účtu grandslamová vítězka Rennae Stubbsová.

Dle očekávání organizace WTA Plíškové skutečně pokutu udělila, musí zaplatit šestimístnou sumu. „Karolína pokutu přijala. Zároveň se rozhodla poslat stejnou částku na charitativní účely,“ říká Michal Hrdlička, manažer šestadvacetileté tenistky.

Své tipy, kam by Karolína mohla peníze ze svého nadačního fondu poslat, můžete psát do formuláře na těchto webových stránkách.

Napište mi zprávu

Všechna pole jsou povinná!

Hlavní partneři

Další partneři