Plíšková posílá děti k moři. Ve Wimbledonu ji čeká Britka Dartová

Karolína Plíšková věnovala sto tisíc korun charitativní organizaci Sluneční paprsek, kterou vede pediatr a onkolog MUDr. Pavel Boček. Českou tenistku teď čeká Wimbledon, kde bude chtít vylepšit své maximum, kterým je druhé kolo.

Díky Slunečnímu paprsku se každý rok podívá k moři sto dětí, které prodělaly onkologické onemocnění. „Ráda jsem pomohla dětem, které mají za sebou těžkou nemoc,“ prohlásila Plíšková, která tak navázala na svoje předešlé charitativní počiny, kdy svými esy podpořila Kliniku dětské hematologie a onkologie FN Motol.

Předání šeku proběhlo v areálu Sokola Dolní Počernice, kde je členem také čtrnáctiletý Štěpán. Ten nejen že překonal nádorové onemocnění mozku, ale hraje tenis a spolu s kamarády z oddílu si s Karolínou zapinkali. Byl to pro děti užasný zážitek. „Štěpán je hodně zapáleným tenistou, má velkou chuť se zlepšovat a ráda jsem si i s ním chvilku zahrála,“ řekla Karolína Plíšková, kterou teď čeká třetí grandslam sezony, slovutný Wimbledon.

Na londýnské trávě se ještě nikdy nedostala přes druhé kolo, letos bude chtít své maximum vylepšit. V prvním kole se střetne s Angličankou Dartovou, která tento týden porazila její sestru Kristýnu na turnaji v Eastbourne.

Napište mi zprávu

Všechna pole jsou povinná!

Hlavní partneři

Další partneři