Plíšková vylepšila své wimbledonské maximum

Prokletí prolomeno! Karolína Plíšková na sedmý pokus zvládla přejít druhé kolo Wimbledonu. V dnešním zápase po velmi dobrém výkonu porazila Viktorii Azarenkovou dvakrát 6:3. O postup do osmifinále si Plíšková zahraje s Mihaelou Buzarnescuovou.

Úvodní sada duelu s Azarenkovou trvala téměř tři čtvrtě hodiny. A úspěšnější byla česká tenistka. Plíšková v celém zápase nečelila žádnému brejkbolu a naopak na returnu byla velmi nebezpečná. „Cítila jsem se dnes o poznání lépe než v prvním kole. Ale může to být ještě lepší,“ řekla po utkání Plíšková.

Také ve druhé sadě Karolína bezpečně hlídala svůj servis, osmá tenistka světa si na svou šanci počkala do stavu 3:3, při kterém soupeřce uzmula servis. To se opakovalo ještě o dva gemy později a Plíšková tak slavila postup mezi 32 nejlepších tenistek letošního Wimbledonu. „Poprvé jsem tady postoupila do třetího kola, takže základní cíl jsem splnila. Doufám, že v Londýně ještě nějakou výhru přidám,“ doufá Plíšková, která teď narazí na Buzarnescuovou, se kterou se na okruhu WTA utká poprvé v kariéře.

Napište mi zprávu

Všechna pole jsou povinná!

Hlavní partneři

Další partneři