Karolína se ve Wimbledonu poprvé probojovala do druhého týdne

Karolína Plíšková je jedinou Češkou, která si letos zahraje osmifinále Wimbledonu. Šestadvacetiletá tenistka musela duel proti Buzarnescuové otáčet, byla dokonce dva míčky od vyřazení, ale zvládla to. O postup mezi nejlepší osmičku si zahraje s Kiki Bertensovou.

Plíšková do zápasu vstoupila špatně a v polovině druhého setu prohrávala 3:6, 1:4 a 0:30. Nelehké situace však dokázala obdivuhodně ustát. „Bylo to hodně na hraně.  Škoda, že jsem si prohrála ve druhém setu servis, pak by to nemuselo být tak kritické. Minus set, 1:4 a 0:30 na můj servis, tak to už bylo špatný… Ona hrála moc dobře, ale všechno se odvíjelo od mojí hry. Nečekala jsem, že do toho bude tolik chodit. Set a půl hrála super. Já se pak zlepšila, začala jsem do toho víc chodit a chyb z její strany pár přišlo. Nestává se často, že takový zápas otočím,“ oddechla si po utkání Plíšková.

Karolína bojovala jako lev, druhou sadu získala v tiebreaku a v závěrečném dějství už potvrdila roli favoritky. „Výsledek třetího setu vypadal jednoznačně, ale neodpovídá náročnému průběhu. Musela jsem to vítěztví vybojovat,“ řekla Plíšková, kterou teď čekají dva dny volna. „V sobotu se půjdu projít do města, bude to volný den bez tenisu. S klukama budeme sledovat mistrovství světa ve fotbale,“ těší se královna es.

V pondělí už se ale zase bude rvát v All England Clubu. O čtvrtfinále se utká s Kiki Bertensovou (20.), která ve třetím kole udolala loňskou finalistku Venus WIlliamsovou (9.) 6:2, 6:7(5), 8:6.

Napište mi zprávu

Všechna pole jsou povinná!

Hlavní partneři

Další partneři