Plíšková ukončila spolupráci s trenérem Krupou

Tenistka Karolína Plíšková ukončila spolupráci s koučem Tomášem Krupou, která začala loni v listopadu. Současná světová osmička pořadí WTA bude v Americe pracovat pod Australankou Rennae Stubbsovou, se kterou byla už na loňském Turnaji mistryň v Singapuru.

Plíšková se pro změnu v trenérském týmu rozhodla po porážce s Kiki Bertensovou v Montrealu. „Já i Tomáš jsme pro úspěch dělali vše, co bylo v našich silách,“ řekla Plíšková. „Výsledky a pocity ale prostě nebyly takové, jaké od sebe očekávám. Není to o něčí vině, já nesu největší odpovědnost za své výsledky a rozhodla jsem se pro změnu. Tomáš je super chlap a vynikající trenér, takové věci se prostě stávají.“

„Ve spojení elitní hráčky a elitního trenéra byla pochopitelně očekávání a cíle nejvyšší. Definitivně rozhodl brzký konec na turnaji v Montrealu a celkově horší pocit Karolíny. Proto se rozhodla pro nový impuls,“ uvedl manažer tenistky Michal Hrdlička.

Plíšková letos rozhodně neprožívá špatnou sezonu, postoupila do čtvrtfinále Australian Open, získala titul ve Stuttgartu, v Madridu skalpovala světovou jedničku Halepovou a zahrála si semifinále. Pomohla také českému týmu k postupu do finále Fed Cupu. V žebříčku WTA Race sestaveném jen na základě letošních výsledků je devátá.

„Samozřejmě mě mrzí, že končí cesta, ve kterou jsem věřil. Pro úspěch jsem dělal maximum,“ prohlásil Tomáš Krupa. „I když si nemyslím, že jsme prožívali zrovna špatnou sezonu, naše cíle byly samozřejmě vyšší. Mně nezbývá, než Karolínino rozhodnutí respektovat. Určitě v tom ani z jedné strany není nic osobního a Káju i kluky z týmu kdykoliv zase rád uvidím.“

Už zítra vkročí Plíšková do turnaje v Cincinnati, na němž předloni vybojovala titul. Nejprve se utká s Polkou Agnieszkou Radwaňskou.

Napište mi zprávu

Všechna pole jsou povinná!

Hlavní partneři

Další partneři