Pomoc Karolíně? Nebylo to dlouhé rozhodování, říká Conchita Martinezová

Na US Open rozšířila realizační tým Karolíny Plíškové španělská tenisová legenda Conchita Martinezová. A hned poté, co se osmá hráčka žebříčku WTA přesunula z New Havenu do New Yorku, začala spolupráce. A vítězka Wimbledonu z roku 1994 přitom krátce pohovořila o Karolíně, společných plánech na nejbližší týdny i o návratu ke koučinku.

 

Conchito, do New Yorku se přesouváte nenadále. Prý jste kvůli nabídce vést Karolínu Plíškovou přerušila dovolenou. Byla jste touto nabídkou překvapená? A jak dlouho jste jí zvažovala?

Ano, je to tak. Byla jsem v San Diegu na dovolené, když se mi ozvala moje kamarádka Rennae Stubbsová. Zeptala se, zdali bych Karolíně nepomohla v průběhu US Open. Nebylo to vůbec dlouhé rozhodování. Karolína je skvělá hráčka a pro mě je potěšením, že jí mohu v průběhu US Open pomáhat a koučovat.

Co říkáte na hru Karolíny? Sledovala jste její letošní sezonu?

Jak už jsem řekla, je to výborná tenistka. Má velmi agresivní hru a pro mě je jednou z hráček, které mohou dojít až na vrchol na kterémkoliv turnaji. Má skvělý servis, ale i ostatní věci okolo.

Na co se budete v průběhu US Open s Karolínou zaměřovat?

Máme za sebou první trénink. Chtěla bych se zaměřit na intenzitu její hry po celou dobu zápasu. Také na práci nohou. To je opravdu důležité pro to, aby mohla být agresivní a mohla přebírat nadvládu na kurtu.

Zatím se mluví o záskoku na US Open. Nebo společně s Rennae a Karolínou plánujete i delší spolupráci?

Ano, nyní zastupují Rennae v průběhu US Open. Pak Karolína odletí na asijské turné zase s Rennae. Ale nikdy nevíte, co přinese budoucnost. Já se nyní soustředím na US Open a pak uvidíme, zda se naskytnou další příležitosti.

Naposledy jste pomáhala Garbiňe Muguruzové, vaše spolupráce ale skončila v březnu. Jak se těšíte na návrat na okruh WTA.

Já miluji koučování a miluji tenis. Takže když se na turnaje mohu vrátit s tak špičkovou hráčkou, jakou je Karolína, je to samozřejmě opravdu vzrušující. Opravdu se na následující dny těším.

Napište mi zprávu

Všechna pole jsou povinná!

Hlavní partneři

Další partneři