Po půlnoční bitvě s Keninovou je Karolína v osmifinále US Open

Karolína si stejně jako v letech 2016 a 2017 zahraje na US Open osmifinále. Rozhodlo o tom noční utkání s Američankou Sofií Keninovou, které dokázala vyhrát ve dvou setech 6:4 a 7:6(2).

 

Duel s devatenáctiletou rodačkou z Moskvy, která však odmalička žije v USA, však vůbec nebyl jednoduchý. Karolína v obou setech musela otáčet skóre ze 2:4, a pokaždé byla lepší v koncovce.

Temperamentně hrající Keninová vzala pokaždé Karolíně podání za stavu 1:2, vedení ale ani jednou do koncovky neudržela.

V první sadě pomohla Karolíně i rozhodnutí jestřábího oka, při nichž se ani jednou nemýlila. V důležitých chvílích se pak také česká tenistka mohla spolehnout na stále lepší servis. V utkání, které končilo po půlnoci newyorského času, nastřílela hned 11 es a připomněla svou přezdívku „Acequeen“.

První set Karolína otočila ze 2:4 na 6:4, druhý ze stejného stavu dovedla do tie-breaku, kde díky zkušenostem jasně dominovala a vyhrála jej 7:2. „Porazila jsem soupeřky, které jsem měla porazit, takže jsem nedokázala nic úžasného. Ale není snadné projít první kola. Musíte vyřadit holky, které jsou často mladé a nemají co ztratit. Někdy je to s nimi těžší než s veteránkami a hvězdami. Jsem šťastná, že zůstávám v soutěži, a uvidíme, co se stane dál,“ řekla Karolína v rozhovoru pro česká média.

V osmifinále čeká Australanka Ashleigh Bartyová, která na US Open získala už skalpy dvou českých tenistek Lucie Šafářové a Karolíny Muchové.

 

US Open, 3. kolo:

Karolína Plíšková – Sofia Keninová (USA) 6:4, 7:6(2)

Esa: 11:1. Dvojchyby: 3:7. Brejkboly: 3/9 – 2/13. Vítězné míče: 31:23. Čas zápasu: 117 minut.

Napište mi zprávu

Všechna pole jsou povinná!

Hlavní partneři

Další partneři