Také osmifinále zvládla Karolína bez ztráty setu!

Karolína je potřetí v kariéře na grandslamovém US Open ve čtvrtfinále! Mezi nejlepších osm hráček turnaje se probojovala po vítězství 6:4 a 6:4 nad Ashliegh Bartyovou z Austrálie.

Karolína začala duel s Bartyovou impozantně, už v prvním gamu získala po prvním nabídnutém brejkbolu servis soupeřky a po zbytek setu si udržovala náskok. V osmé hře pak odvrátila nepříjemné skóre 0:40 při svém servisu a další šanci v první sadě už Australance nedovolila.

Také druhé dějství se pro Karolínu začalo vyvíjet dobře. A to i přesto, že musela čelit hned pěti brejkbolům. Jenže díky stále se lepšícímu servisu a také sebevědomé hře všechny odvrátila a navíc využila slabší chvilky Bartyové ve třetím gamu.

Nabytý náskok už pak Karolína dokázala pohlídat a díky svému razantnímu podání dovedla zápas k vítězství. „Cítím úlevu, jsem ráda za proměněný mečbol,“ přiznala bezprostředně po utkání na kurtu. „Možná vypadá, že jsem vyhrála jednoduše, ale každý game byl těžký. Ashleigh měla spoustu brejkbolů, ale já v důležitých momentech zahrála dobře,“ dodala.

Karolína srovnala bilanci vzájemných utkání s Ashleigh Bartyovou na 2:2 a postoupila potřetí v řadě mezi nejlepších osm hráček turnaje. Ve čtvrtfinále se střetne s domácí hvězdou Serenou Williamsovou, která porazila ve třísetové bitvě Kaiu Kanepiovou z Estonska.

US Open, osmifinále:

Karolína Plíšková – Ashleigh Bartyová (Austrálie) 6:4, 6:4
Esa: 4:6. Dvojchyby: 2:2. Brejkboly: 2/2 – 0/8. Vítězné míče: 16:29. Čas zápasu: 86 minut.

 

Napište mi zprávu

Všechna pole jsou povinná!

Hlavní partneři

Další partneři