US Open letos končí ve čtvrtfinále, Serena byla tentokrát lepší

Karolína Plíšková končí letos na grandslamovém US Open ve čtvrtfinále. Posledním utkáním pro ni byl souboj se Serenou Williamsovou, který prohrála ve dvou setech 4:6 a 3:6.

Karolína začala zápas dobře, brzy získala servis domácí hvězdy a za stavu 3:1 pak měla další tři brejkboly. Jenže Serena dokázala krizovou situaci ustát, své podání udržela a v koncovce první sady skóre otočila. „Tam se to celé lámalo,“ připustila Karolína. Namísto brzkého vedení 4:1 získala její soupeřka sebevědomí a sadu získala poměrem 6:4.

Prohraný první set se podepsal na Karolínině vstupu do druhého dějství, ve kterém Serena získala další čtyři hry v řadě a vypracovala si rozhodující náskok. Česká tenistka pak promarnila další tři brejkboly za stavu 5:2 a nakonec po hodinu a půl dlouhém boji své soupeřce podlehla.

„Ve druhém setu jsem hrála lépe, ona už ale Serena byla na servisu silná. Snad na všechny mé brejkboly zahrála první servis. V důležitých chvílích hrála lépe,“ řekla Karolína.

Pro Karolínu konči US Open stejně jako v loňském roce postupem mezi posledních osm hráček. „Jsem samozřejmě zklamaná, mohla jsem zahrát o hodně líp. Ale čtvrtfinále grandslamu je vždycky dobrý výsledek. Neprohrála jsem se špatnou tenistkou, Serena je stále jedna z nejlepších.“

 

US Open, čtvrtfinále:

Karolína Plíšková – Serena Williamsová (USA) 4:6, 3:6
Esa: 3:13. Dvojchyby: 0:5. Brejkboly: 2/12 – 4/7. Vítězné míče: 12:35. Čas zápasu: 87 minut.

Napište mi zprávu

Všechna pole jsou povinná!

Hlavní partneři

Další partneři