Do semifinále v Tokiu přes dva mečboly soupeřky!

Karolína si poprvé na turnaji Toray Pan Pacific Open v Tokiu zahraje semifinále. Postoupila do něj po dramatické bitvě s Američankou Alison Riskeovou, když odvracela dva mečboly.

První sada naznačovala hladký průběh zápasu. Karolína jej navzdory první ztrátě svého servisu vyhrála jistě 6:1 během půl hodiny. Ve druhém dějství ale Riskeová získala více jistoty a v osmé hře podruhé v zápase prolomila Karolínin servis a šla do malého trháku.

Odpověď ale přišla vzápětí. Karolína rychle srovnala skóre, jenže tiebreak ztratila, i když odvrátila dva setboly.

Třetí set přinesl velké drama. Karolína otočila ze 2:4 na 5:4, pak ale opět ztratila servis a musela odvracet stav 5:6. V krizových momentech však přepnula, odvrátila dva mečboly. „Cítila jsem, že můžu mít šanci, když zahraji dva dobré returny, a opravdu se mi to dvakrát podařilo,“ glosovala klíčový moment zápasu.

Následně Karolína pro sebe i získala tiebreak třetí sady poměrem 7:4. „Měla jsem i několikrát štěstí, ale to je tenis a tak jsem šťastná, že jsem právě tady v semifinále,“ dodala.

V semifinále jí čeká Chorvatka Donna Vekičová, která zdolala Caroline Garciaovou z Francie. „Miluji tokijskou atmosféru i celé Japonsko, ale ve staré aréně jsem nikdy nehrála svůj nejlepší tenis. Je pro mě štěstí, že jsme se přesunuli na tento stadion, cítím se tu mnohem lépe. Je tu úžasná podpora diváků a každý zápas si užívám. Doufám, že se mi podaří postoupit až do finále,“ říká Karolína Plíšková.

Tokio, Pan Pacific Open, čtvrtfinále:

Karolína Plíšková – Alison Riskeová (USA) 6:1, 6:7(5), 7:6(4)
Esa: 10:5. Dvojchyby: 6:8. Brejkboly: 6/9 – 4/7. Vyhrané míče: 120:106. Čas zápasu: 157 minut.

Napište mi zprávu

Všechna pole jsou povinná!

Hlavní partneři

Další partneři