Do finále v Tokiu přes Vekičovou po dalším třísetovém dramatu!

Karolína si v Tokiu zahraje o turnajový titul! Semifinálový souboj s Donnou Vekičovou z Chorvatska totiž vyhrála po další třísetové bitvě 6:2, 4:6 a 6:3. V neděli bude její soupeřkou úřadující šampionka z US Open a domácí naděje Naomi Ósakaová.

Po třísetových bitvách s Darjou Gavrilovovou a Alison Riskeovou to tentokrát dlouho vypadalo na hladší průběh zápasu. Kája na začátku jasně dominovala. Zahrála v prvním setu sedm es, do stavu 4:0 povolila soupeřce jen čtyři míče a sadu získala po 30 minutách. I ve druhém dějství to bylo až do stavu 3:1 naprosto jednoznačné. Jenže pak přišla první ztráta servisu, v průběhu krátké chvíle hned šest dvojchyb a Chorvatka byla zpět v zápase a srovnala skóre.

„Myslím, že Donna hrála opravdu dobře, porazila tady silné soupeřky. Čekala jsem, že to bude těžké, i když to chvíli to vypadalo, že bych na kurtu nemusela tentokrát strávit dvě hodiny,“ říkala Karolína po utkání.

V dramatickém třetím setu se klíčovým okamžikem ukázal proměněný druhý brejkbol Karolíny za stavu 2:1. Poté už byla Vekičová pod tlakem a Kája opět velmi dobře servírovala a vedení si udržela. Poslední bod zápasu pak přišel při podání Vekičové, která doháněl ztrátu 0:40, ale třetí mečbol už neodvrátila.

„Nemyslím si, že jsem dnes hrála nějak skvěle. Byla jsem unavená z předchozích zápasů. Ale vyhrála jsem, to je důležité a znamená to, že mám dál příležitost znovu se zlepšit,“ sdělila Karolína.

Po dubnovém triumfu na antuce ve Stuttgartu je Karolína v roce 2018 podruhé ve finále a tentokrát si jej zahraje na tvrdém povrchu. Soupeřkou bude domácí Naomi Ósakaová, která ve druhém semifinále vyřadila Italku Camilu Giorgiovou: „Poslední zápas je vždy nejtěžší, ale alespoň víte, že do něj můžete dát všechno,“ říká Karolína. „Ale jsem moc ráda, protože finále se nehraje každý týden. Je to pro mě úžasný týden, – nikdy jsem nebyla v Japonsku ve finále, takže si to musím užít.“

 

Tokio, Pan Pacific Open, semifinále:

Karolína Plíšková – Donna Vekičová (Chorv.) 6:2, 4:6, 6:3
Esa: 11:6. Dvojchyby: 7:3. Brejkboly: 6/11 – 3/10. Vyhrané míče: 99:88. Čas zápasu: 126 minut.

Napište mi zprávu

Všechna pole jsou povinná!

Hlavní partneři

Další partneři