Titul z Tokia patří Karolíně! Ve finále porazila vítězku US Open

Karolína má svůj 11. titul na okruhu WTA! Na turnaji Toray Pan Pacific Open v Tokiu zvládla i poslední zápas, domácí hráčku Naomi Ósakaovou přehrála 6:4 a 6:4. Impozantní byl zejména závěr utkání, ve kterém vyhrála posledních 11 míčů, a po hodině a čtyřech minutách mohla slavit.

Triumf na turnaji Karolína doslova vydřela. V úvodních třech utkání musela hrát třísetové bitvy, teprve až poslední duel proti úřadující šampionce z US Open vyhrála ve dvou sadách.

 „Tato aréna je opravdu úžasná a během týdne jsem si tu užila spoustu zábavy. Jsem v Japonsku poněkolikáté za poslední léta a věřím, že se sem vrátím i v příštím roce“ řekla Karolína během závěrečné ceremonie, při které dostala jako vítězka tradiční červenou mísu. Společnost jí přitom dělal na kurtu stejně jako při letošním triumfu ve Stuttgartu táta Radek Plíšek. „Děkuji mu za podporu. Vyhráli jsme spolu letos už druhý titul,“ vyznala se Karolína.

Finálový duel přinesl souboj dvou hráček s vynikajícím servisem, ale byla to právě Karolína, která svou největší zbraň dokázala lépe využít. V celém utkání nepustila Naomi Ósakaovou ani k jednomu brejkbolu, sama navíc dvě využité příležitosti k prolomení podání soupeřky bezezbytku využila.

V prvním dějství zaskočila domácí hráčku v páté hře, kdy získala vedení 3:2 při jejím servisu a sama pak suverénně dotáhla sadu k vítězství. Ve druhém setu předvedla již zmiňovanou sérii 11 vítězných míčů v řadě se dvěma esy. V celém utkání Ósakaová uhrála na Karolínině servisu jen 12 míčů.

Vítězství v Tokiu posunulo Karolínu na osmou příčku v žebříčku Race To Singapore a zvýšilo naděje na účast na závěrečném Turnaji mistryň.

Tokio, Pan Pacific Open, finále:

Karolína Plíšková – Naomi Ósakaová (Jap.) 6:4, 6:4
Esa: 6:7. Dvojchyby: 0:2. Brejkboly: 2/2 – 0/0. Vyhrané míče: 57:47. Čas zápasu: 64 minut.

Napište mi zprávu

Všechna pole jsou povinná!

Hlavní partneři

Další partneři